Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο μοναχός - μούμια που θεωρείται ζωντανός (φωτό)


Ένας βουδιστής μοναχός βρέθηκε μουμιοποιημένος σε στάση λωτού στη Μογγολία. Η εικόνα σόκαρε εκείνους που τον βρήκαν αλλά περισσότερο σόκαρε η δήλωση πως είναι ζωντανός.

Ο μοναχός – μούμια βρέθηκε στη Μογγολιά την περασμένη εβδομάδα. Τον βρήκαν να είναι καθισμένος σε στάση λωτού και σύμφωνα με κορυφαίους Βουδιστές δεν είναι νεκρός αλλά...
βρίσκεται σε βαθύ διαλογισμό, από τον οποίο θα ξυπνήσει.

Ένας από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο μοναχός είναι ζωντανός είναι και ο Μπάρι Κέρζιν, ο φυσιοθεραπευτής του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα. Όπως πιστεύει, ο μοναχός βρίσκεται σε μια σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται tukdam.

Ο μοναχός βρέθηκε τυλιγμένος από δέρματα βοοειδών στην βορειοκεντρική Μογγολία και ήδη επιστήμονες έχουν ξεκινήσει την εξέταση της σορού. Αυτό που αναζητούν είναι πως έχει διατηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση. Το κρύο της Μογγολίας είναι μια εξήγηση.

Ο μοναχός αποκαλύφθηκε όταν ένας άνδρας τον έκλεψε για να τον πουλήσει στη μαύρη αγορά.







Η ταυτότητα του μοναχού δεν έχει γίνει γνωστή. Εικάζεται πως είναι ο δάσκαλος Lama Dashi-Dorzho Itigilov που επίσης βρέθηκε μουμιοποιημένος. Το 1927 ο Itigilov, από τη γειτονική Μπουργιάτια στη Σοβιετική Ένωση, φέρεται να είπε στους μαθητές του ότι επρόκειτο να πεθάνει και θα έπρεπε να ξεθάψουν το σώμα του μετά από 30 χρόνια.

Κάθισε σε στάση λωτού, άρχισε να διαλογίζεται και πέθανε.

Όταν τον ξέθαψαν, σύμφωνα με τον μύθο, το σώμα του είχε διατηρηθεί.

Φοβούμενοι τις σοβιετικές αρχές, οι μαθητές του τον έθαψαν ξανά και έμεινε έτσι μέχρι το 2002 όταν τον ξέθαψαν ξανά και ήταν πάλι διατηρημένος. Τότε, μεταφέρθηκε σε βουδιστικό ναό και λατρεύεται.






Πηγή: BBC
Φωτογραφίες:
Siberian Timesnewsit.gr
newsit.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απατεωνες σαν τους δικους μας τους κοβω κι αυτους....
ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου