Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Διαδήλωση Τούρκων με σύνθημα «Είμαστε Οθωμανοί»


Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήσαν "Είμαστε Οθωμανοί Μογγόλοι" και "Το 90χρονο διάλλειμα μιας ταινίας 600 ετών τελείωσε. Είμαστε εγγόνια των Οθωμανών Μογγόλων".

Είναι σαφές πλέον πως ο κ. Ερντογάν δεν υποκρίνεται τον ισλαμιστή, αλλά είναι βαθειά εμποτισμένος με την διδασκαλία του Κορανίου, την οποία μπορεί ο ίδιος να μη εφαρμόζει, αλλά την απαιτεί από τους άλλους...


Ο ισλαμισμός στην Τουρκία καλά προχωρεί. Ήδη εχθές η Voria.gr είχε αναρτήσει σχόλιο και φωτογραφία Τούρκων υποψηφίων βουλευτών ενδεδυμένων με παραδοσιακές οθωμανικές στολές, προσαρμοζόμενοι στο ισλαμικό πνεύμα που κατακλύζει την Τουρκία.

Είναι σαφές πλέον πως ο κ. Ερντογάν δεν υποκρίνεται τον ισλαμιστή, αλλά είναι βαθειά εμποτισμένος με την διδασκαλία του Κορανίου, την οποία μπορεί ο ίδιος να μη εφαρμόζει -δεν επιτρέπει ασφαλώς το Κοράνι την καταλήστευση των μουσουλμάνων για να χρησθούν εφοπλιστές οι υιοί Ερντογάν- αλλά την απαιτεί από τους άλλους, προκειμένου να αναβιώσει την οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν το έκρυψε ούτε αυτός, ούτε ο αχυράνθρωπος που τοποθέτησε στην θέση του πρωθυπουργού. Προχθές πραγματοποιήθηκε διαδήλωση η οποία κατέληξε στο μνημείο του Κεμάλ. Στην διαδήλωση, περίπου 150 άτομα φορούσαν φέσια, σαρίκια και ρόμπες, και έφεραν αφίσες και πανό επαινετικά για το οθωμανικό κράτος, όπως έγραψε το πρακτορείο Dogan Haber - tourkikanea.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήσαν "Είμαστε Οθωμανοί" και "Το 90χρονο διάλλειμα μιας ταινίας 600 ετών τελείωσε. Είμαστε εγγόνια των Οθωμανών". Η διαδήλωση αυτή στην οποία μετείχαν και παιδιά, έληξε με ομιλίες που έγιναν μπροστά στο μνημείο του Κεμάλ στην πλατεία της πόλης.

Υπήρξαν βεβαίως και αντιδράσεις, όπως του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Οι άνθρωποι διοικούνται σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες και την σημερινή τάξη πραγμάτων. Εάν όμως υπάρχει νοσταλγία για εκείνες τις συνθήκες, για τον σουλτάνο εκείνων των ημερών, για το σύστημα εκείνης της εποχής και για την ενός ανδρός αρχή, τότε αυτό είναι κάτι το τρομερό».

Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με άδεια των Αρχών, γεγονός που σημαίνει ότι τυγχάνει της εγκρίσεως του κ. Ερντογάν, εάν δεν υποκινήθηκε από τον ίδιο, στην προσπάθειά του απο-κεμαλισμού του κράτους. Και μάλλον πρόκειται για δική του έμπνευση, επειδή συγχρόνως επανέρχεται με μεγαλύτερη δημοσιότητα το θέμα της εθνικότητας των κατοίκων.

Ο Τούρκος καθηγητής Yasin Aktay, αρθρογράφος της εφημερίδας Yeni Şafak, αλλά και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν, είπε ότι «Δεν υπάρχει τουρκική φυλή». Την καταπληκτική ομολογία ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ τουρκική φυλή, την έκανε ευρισκόμενος σε ένα δημόσιο πάνελ στο πανεπιστήμιο της πόλης Bayburt.

Όπως αλίευσε από τον τουρκικό Τύπο ο τουρκολόγος κ. Ν. Χειλαδάκης, ο κ. Yasin Aktay ανέφερε χωρίς δισταγμό ότι ο όρος «Τούρκος» είναι σύνθετο πράγμα και ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τουρκική φυλή αλλά είναι ένα συνονθύλευμα από πολλά στοιχεία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων με πολλά δημοσιεύματα σε όλες σχεδόν τις τουρκικές εφημερίδες που αντιπολιτεύονται το ισλαμικό κόμμα που κυβερνά.

Ο κ. Yasin Aktay στην συνέχεια αναρωτήθηκε δημόσια «τι πραγματικά σημαίνει να λέω πως είμαι Τούρκος και τι σημαίνει τουρκική εθνική συνείδηση». Αλλά το πιο εντυπωσιακό στην ομολογία του ήταν ότι αναρωτήθηκε δημόσια από πού προέρχονται οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας. «Ήρθαν οι παππούδες μας από την Κεντρική Ασία; Μπορεί κανείς να το αποδείξει αυτό;».

Για όλα αυτά ο κ. Yasin Aktay υποστήριξε ότι πρέπει να αρχίσει μια εντεταμένη εθνολογική και εθνογραφική έρευνα για να μελετηθεί η πραγματική καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας. Παράλληλα έθεσε και το ερώτημα με ποιους συγγενεύουν οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας. Στο ερώτημα αυτό πρόσθεσε και το ερώτημα ποιοι άλλοι θεωρούνται Τούρκοι. «Είναι και οι Ούγγροι Τούρκοι;», αναρωτήθηκε.

Καταλήγοντας συμπέρανε ότι θα πρέπει να ερευνήσει η σημερινή Τουρκία την προέλευση σε βάθος πέντε έξη γενεών του παρελθόντος και υποστήριξε με σιγουριά ότι η διαπίστωση που θα εξαχτεί από την έρευνα αυτή θα είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική τουρκική φυλή! Χωρίς την έγκριση του κ. Ερντογάν, τέτοιες σκέψεις δεν θα τύγχαναν δημοσιότητας.

Ο κ. Ν. Χειλαδάκης παρατηρεί ότι, είναι σίγουρο πως τέτοιες ομολογίες θα πολλαπλασιαστούν στο μέλλον και σταδιακά μπορεί να μετατραπούν σε «χιονοστιβάδα» που θα καταρρίψει τον τεχνητό μύθο για την τουρκική εθνική ταυτότητα. Την ταυτότητα αυτή την κατασκεύασε με πλαστά υλικά ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας, ενός καθαρά τεχνητού κράτους, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος -μόνον από Τούρκους και αφελείς Έλληνες- «Ατατούρκ».

Ο Μακεδών / voria.gr


Δείτε ακόμη:
Η προέλευση των Τούρκων ~ Ποιοί ζούνε σήμερα ανατολικά του Αιγαίου; (Βίντεο)

Περί της καταγωγής των Τούρκων



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου