Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τριπλοβρασμένο τσίπουρο ~ Το έκανα κι εγώ - Αλλά τιμές...


Επηρεασμένος από την μοναδική μου αγάπη, το Ηδωνικό Λαζαρίδη (πολλαπλής αποστάξεως) και το τριπλοβρασμένο με 24 γράδα;;; του Τζάνερου από Λήμνο μεριά (ως βάση έχει το Μοσχάτο Αλεξανδρείας), αλλά με τσιμπημένες τιμές, είπα να κάνω ο διψασμένος for more alcohol, πλην πτωχός Κρασοπατήρ, το δικό μου τριπλοβρασμένο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο -λέγε με γράπα ή ρακή).

Με 450 κιλά μοσχάτο Αμβούργου από Τύρναβο με έβγαλε στη διπλόβραση και με 20 γράδα αραιωμένο, 70 λίτρα τσίπουρο με κόστος 5 ευρώ/λίτρο. Τότε είδα στον Ουρανό Εντολή, να με λέει: Βράστα πάλι!

Τα ξαναέβρασα το λοιπόν και με το αραίωμα με εμφιαλωμένο νερό με βγήκαν 55 λίτρα φωτιάς και λάβρας με 21 γράδα ατόφιο, πεντακάθαρο απόσταγμα. 

Το κόστος όμως ανέβηκε στα 7 ευρώ ανά λίτρο.


Στην χαμηλότερη τιμή, στα σούπερ μάρκετ:
-το Ηδωνικό Λαζαρίδη κοστίζει 18 ευρώ το λίτρο,
-ενώ το τριπλοβρασμένο του Τζάνερου με γλυκάνισο στα 9 ευρώ και 24(!) γράδα και
-διπλοβρασμένο χωρίς γλυκάνισο, στα 7 ευρώ και 20 γράδα (τουλάχιστον έτσι λέει).

Κόστος μεταφορικής στο καράβι, κάνα 5ευρω κι εάν το θέλετε στην πόρτα, βάλε καμιά 10ρού ευρώ ακόμη, οπότε στην τελική τιμή προσθέτεις ακόμη 1 ευρώ για κάθε λίτρο.


Η καλύτερη λύση για όποιον δεν έχει πολύ ρευστό, είναι η αγορά του Ηδωνικού, ενώ για μεγαλύτερες ποσότητες, κάνεις κάνα τηλέφωνο σε μικρό-πλην ποιοτικό παραγωγό, πρώτα για δοκιμή και μετά παραγγέλνεις-αγοράζεις μεγαλύτερη ποσότητα.(το ζητούμενο είναι φυσικά να σε αρέσει αυτό που θα πάρεις).




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου