Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πώς τσουγκριζουμε σωστά τα ποτήρια κρασιού;


Κι όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι τσουγκρίζουμε τα ποτήρια κρασιού με λάθος τρόπο. Όχι, ότι υπάρχει κάποιος ευπρεπής τρόπος για να το κάνουμε.

Τα βιβλία σαβουάρ βιβρ θεωρούν ότι είναι λάθος εθιμοτυπία να χτυπάμε μεταξύ τους τα ποτήρια. Οι καλοί τρόποι ορίζουν ότι πρέπει απλά να τα υψώνουμε αλλά αυτό είναι λίγο… βαρετό!

Ποιά είναι η σωστή τεχνική για να τσουγκρίζουμε και γιατί το κάνουμε λάθος;

Αν όλο αυτό σας φαίνεται περιττή πληροφορία, φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια συγκέντρωση να κρατάει ένα κρύσταλλο γεμάτο με πολύ ακριβό κρασί. Και ενώ τσουγκρίζετε, σπάει το χείλος του ποτηριού και γεμίζει ο τόπος σπασμένα κρύσταλλα και ακριβό κρασί. Σας κοιτάνε όλοι οι καλεσμένοι και σκέφτονται πόσο ατζαμής είστε… Μήπως αλλάξατε γνώμη; Καλό είναι να μάθετε να τσουγκρίζετε με ασφάλεια τα ποτήρια κρασιού και μάλιστα με ένα τρόπο που θα ακούγεται εξαιρετικά εύηχος.

Η τεχνική που παρουσιάζεται και στην εικόνα λέγεται “Bell to Bell”. Ο βασικός κανόνας είναι ότι τσουγκρίζεται τη μεγάλη στρογγυλή κοιλότητα του ποτηριού στο αντίστοιχο σημείο του άλλου ποτηριού. Τότε, θα ακουστεί ένα ωραίο παρατεταμένο ήχο Ding, με στόχο να το κάνετε να ακουστεί σαν καμπάνα. Γι’ αυτό:

• Βρείτε κάποιον να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας
• Γείρτε το ποτήρι ελαφρώς, 15 ως 30 μοίρες, έτσι ώστε να κουδουνίσει ωραία αλλά και να είναι μακριά το χείλος του ποτηριού από το άλλο ποτήρι.
• Τσουγκρίστε τα ποτήρια και ακούστε το ωραίο κουδούνισμα
• Ψάξτε για κάποιον άλλο και επαναλάβετε!


 http://www.krasiagr.com/?p=60561

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου