Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τί εστί Δημόσιο;


Κάθε φορά που μιλάω με κυβερνητικούς είτε πρώην, είτε, πολύ περισσότερο, νυν, διαπιστώνω πόσο λάθος αντίληψη έχουν για το τι είναι Δημόσιο. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω για εκατομμυριοστή φορά τα αυτονόητα που στη χώρα της παράνοιας θεωρούνται... αιρετικές απόψεις!

Το Δημόσιο λοιπόν, είναι ο διαχειριστής των χρημάτων των φορολογουμένων στους οποίους ΟΦΕΙΛΕΙ να...
προσφέρει υπηρεσίες σε καλή ποιότητα και χαμηλή τιμή.

Δεν είναι ούτε επιχειρηματίας ούτε εργοδότης.

Γίνεται εργοδότης εάν οι υπηρεσίες που προσφέρει εξυπηρετούνται από μόνιμη σχέση εργασίας όσων τις προσφέρουν. 

Δημόσιο αγαθό δεν είναι αυτό που "παράγεται" από δημόσιους υπαλλήλους αλλά αυτό που πληρώνεται από το δημόσιο χρήμα, δηλαδή τους φόρους. 

Στην περίπτωση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, για παράδειγμα, το δημόσιο αγαθό για το οποίο κουβεντιάζουμε δεν είναι οι θέσεις εργασίας τους. Είναι η καθαριότητα του Υπουργείου. Το Δημόσιο ΟΦΕΙΛΕΙ αυτή την καθαριότητα να την εξασφαλίσει στην χαμηλότερη δυνατή τιμή, διότι σε διαφορετική περίπτωση διαπράττει απιστία. Μια πολεοδομία π.χ. σήμερα έχει το 1/20 της δουλειάς που είχε προ κρίσης. Γιατί να συνεχίζει να έχει τους ίδιους υπαλλήλους; 


Εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Δημοσίου εξασφαλίζεται αν υπάρχει μια ραχοκοκαλιά μόνιμων υπαλλήλων, υψηλής κατάρτισης και ικανότητων - και φυσικά ανάλογης αμοιβής, οι οποίοι εγγυώνται τη συνέχεια του κράτους ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του Δημοσίου αποφασίζονται με μοναδικό κριτήριο τη σχέση κόστους/αποτελέσματος.

Thanos Tzimeros







4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://gaidourinoidialogoi.wordpress.com/2015/03/13/285/

Κρασοπατήρ είπε...

Ωραία τα γαϊδουράκια, αλλά δεν γίνονται copy-paste :/

asepites είπε...

Κρασοπατήρ κάνεις με δεξί κλικ View Backround Image και μετά view image και σώστην να.

Κρασοπατήρ είπε...

Αααααααα τώρα μάλιστα.

Δημοσίευση σχολίου