Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης Κανέλλη στον Κασιδιάρη


«Ένας άνδρας δε νομιμοποιείται να χτυπάει μια γυναίκα, εάν ήταν όμως κάποιος άλλος στη δική μου θέση και αυτός θα είχε μια άσχημη στιγμή», υποστήριξε την Παρασκευή στο δικαστήριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος απολογήθηκε για το χαστούκι που είχε δώσει σε Λιάνα Κανέλλη.


Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν δέουσα. Όπως είπε είχε «μία ακραία αντίδραση με τη Ρένα Δούρου», στην οποία πέταξε νερό. Στη συνεχεία ξέφυγα, είπε, και πήγα να φύγω. Σημείωσε ότι στη συνεχεία δέχτηκε χτύπημα με κάποια έντυπα στο πρόσωπο.

«Ασφαλώς και δεν υπήρξαν γροθιές, ένα χαστούκι στο πρόσωπο της κας. Κανέλλη και δύο στον αέρα. δεν μπορεί να δικάζομαι για επικίνδυνη σωματική βλάβη», είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής. (σσ. δικάζεται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης).

Ο βουλευτής πρόσθεσε ακόμα ότι μετά το περιστατικό έφυγε. «Ούτε φώναξα ούτε χτύπησα κανέναν αυτά είναι ψεύδη», είπε, αναφέροντας ότι θα ζητήσει συγγνώμη απο την κα. Κανέλλη, αν δεχτεί συγγνώμη από εκείνη.

Για απαράδεκτη πράξη έκανε λόγο ο εισαγγελέας, αλλά πρότεινε την αθώωσή του καθότι το αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης – όπως είπε- δεν στοιχειοθετείται. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα θα έπρεπε να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για απλή σωματική βλάβη, κατηγόρια για την οποία όμως θα έπρεπε να υποβληθεί μήνυση. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.


 Η απολογία Κασιδιάρη
 
«Δεν υπήρξαν γροθιές. Μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, απολογούμενος στο δικαστήριο για την επίθεση εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

«Θα αναφερθώ μονο στα πραγματικά περιστατικά. Οχι, ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του για να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες πολλές φορές» είπε κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από την εκπομπή».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του απέναντι στη Ρένα Δούρου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε: «Είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα (σ.σ. από τη Λιάνα Κανέλλη). Δεν υπήρξαν γροθιές. Ήταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης.

«Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια. Αλλά για να κριθώ, πρέπει προηγουμένως να δείτε ποια ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτο το σημείο» συνέχισε.

  • Εισαγγελέας: Τι κάνατε μετά το περιστατικό;
  • Κασιδιάρης: Έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν, ούτε τίποτε.
  • Εισαγγελέας: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλλη;
  • Κασιδιάρης: Οχι, βρήκα τοίχο απέναντί μου.
  • Εισαγγελέας: Γιατι δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;
  • Κασιδιάρης: Θα ζητούσα, αν δεχόμουν μία συγγνώμη!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου