Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Έχω πίεση ~ Kάνει να πίνω κρασί;


Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, αφορά μία κατάσταση στην οποία το αίμα αντλείται μέσω του κυκλοφορικού συστήματος με πολύ δύναμη, που θα μπορούσε δυνητικά να βλάψει την καρδιά.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, από τα γονίδια μας μέχρι τις συνήθειες στο τρόπο ζωής. Γι΄ αυτό θα πρέπει να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες ή να πιούμε παραπάνω αλκοόλ.

Κάνει όμως να πίνουμε κρασί όταν έχουμε υψηλή πίεση;
Αφού η σημασία της συμβουλής από γιατρό γίνει κατανοητό ότι είναι απαραίτητη, τότε μπορούμε να ψάξουμε για πιθανές απαντήσεις σε διάφορες έρευνες.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Wuhan στην Κίνα έκαναν πρόσφατα μια ενδελεχή ανάλυση σε εννέα προηγούμενες μελέτες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ αλκοόλ και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η ανάλυσή εξέτασε στοιχεία από περισσότερα από 400.000 άτομα, κατηγοριοποιώντας τα σε τέσσερις ομάδες με βάση τον όγκο της κατανάλωσης αλκοόλ.

Συνολικά, ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα ήταν χαμηλότερος στην ομάδα που έπινε περισσότερο αλκοόλ. Οι συντάκτες της εν λόγω έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για εκείνους που έχουν υπέρταση, η κατανάλωση χαμηλών ή μέτριων ποσοτήτων αλκοόλ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου ή της θνησιμότητας από κάθε αιτία.
Άλλες μελέτες, ωστόσο, έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά η ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος, αυξάνει την αρτηριακή πίεση προσωρινά.

Μάλιστα αν συνηθίζουμε επί χρόνια την ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος, μπορεί να έχουμε μακροπρόθεσμα προβλήματα με την υπέρταση. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι περισσότερες έρευνες δεν διακρίνουν το κρασί από τις άλλες μορφές του αλκοόλ: το κρασί όμως πιθανότατα προστατεύει τη καρδιά με κάποιους τρόπους που άλλοι τύποι αλκοολούχων ποτών δεν το κάνουν.

 http://www.krasiagr.com/?p=60701

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μονον μαυροδαφνη..χιχιχιχιιιι

Δημοσίευση σχολίου