Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

12 λόγοι για να ψηφίσουμε Άδωνη Γεωργιάδη για Πρόεδρο


O μόνος πολιτικός , από όλα τα κόμματα, πού όταν μιλάει και πράττει δεν προσβάλει τη λογική μας, είναι ο Γεωργιάδης. Αν η Νεοδημοκράτες δεν τον βγάλουν αρχηγό, θα κάνουν το τελευταίο και οριστικό λάθος. Χωρίς έναν αρχηγό αληθινό και αψεγάδιαστο, η ΝΔ θα έχει σύντομα την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

 Όποιος λυπάται γιά την κατάντια της χώρας πρέπει να πάει και να ψηφίσει Γεωργιάδη !


Πιστεύω πως οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο για τη μεγάλη αυτή πολιτική παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα, η οποία βρίσκεται σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Η Νέα Δημοκρατία κάτω από τη νέα της ηγεσία δεν θα πρέπει μόνο να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση
(χωρίς λαϊκιστικά χαρακτηριστικά και μικροπολιτικές πρακτικές) αλλά κυρίως να πείσει την κοινή γνώμη ότι ως αυριανή κυβέρνηση είναι σε θέση να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, μέσα από: 

* Έναν ιδιωτικό τομέα που θα αναπτύσσεται δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας

* Μια δημόσια διοίκηση που θα νοικοκυρεύεται και θα εκσυγχρονίζεται

* Ένα ισχυρό κράτος όπου οι νόμοι θα τηρούνται και οι θεσμοί θα ενδυναμώνονται

* Ένα περιβάλλον δικαιοσύνης, κινήτρων και ίσων ευκαιριών για όλους.

Αναμφίβολα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται ενώπιον τεσσάρων καλών υποψηφιοτήτων, ωστόσο η προσωπική μου άποψη είναι πως υπάρχουν δώδεκα λόγοι, προκειμένου να επιλέξω για τη θέση του αρχηγού τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Πρώτον, διαθέτει καθαρό πολιτικό λόγο και σαφή στρατηγική για το πού θέλει να οδηγήσει το κόμμα, χωρίς "δημιουργικές ασάφειες" και χωρίς παραλείψεις προκειμένου να "χαϊδέψει αυτιά" και να κουκουλώσει προβλήματα που θα ανακύψουν στο μέλλον. Δεν βγάζει τα δύσκολα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τα λύνει αμέσως.

Δεύτερον, όλη η μέχρι σήμερα πολιτική του ιστορία χαρακτηρίζεται από συνέπεια λόγων και έργων.

Τρίτον, διαθέτει ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να συνοδεύουν έναν καλό ηγέτη: Αγωνιστικότητα, εργατικότητα, εντιμότητα, οργανωτικότητα, επιμονή και υπομονή.  Άλλωστε, έχει δώσει το "παρών" σε όλες τις πολιτικές μάχες, ανεξαρτήτως θέσεων που κατείχε και ανεξαρτήτως του ποιος ήταν ο αρχηγός του κόμματος. Μάλιστα, δεν δίστασε να αναλάβει ακόμη και τις δυσκολότερες αποστολές όταν του ζητήθηκε.

Τέταρτον είναι αποτελεσματικός. Έχει να επιδείξει επιτυχημένη θητεία και στα δύο Υπουργεία που υπηρέτησε, όχι μόνο για τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε αλλά και για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα που επιχείρησε. Να σημειωθεί ότι ειδικότερα η θέση του Υπουργείου Υγείας κατά την περίοδο 2012-2014 εθεωρείτο ως "ηλεκτρική καρέκλα" και από αυτή ο Άδωνης Γεωργιάδης σηκώθηκε αλώβητος.

Πέμπτον, δεν προέρχεται από "πολιτικό τζάκι", ούτε στηρίζεται από "επιχειρηματικά κέντρα". Είναι... αυτόφωτος. Τα τζάκια αν συνεχισθούν θα βάλουν θηλιά στην ΝΔ.

Έκτον, έχει καταφέρει να ανελιχθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, χωρίς να έχει προχωρήσει σε ρουσφέτια, διορισμούς και λοιπές "διευκολύνσεις" ψηφοφόρων και χωρίς να έχει συμβάλλει στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Έβδομο, εκτός από "αυτόφωτος", είναι και αυτοδημιούργητος. Πρόκειται για έναν "μαχητή της ζωής" που γνωρίζει να παλεύει από μικρό παιδί και να κερδίζει. Είναι 43 ετών και έχει τέτοιο πετυχημένο  εργασιακό ιστορικό.

Όγδοο, έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας την οικονομία τόσο στη θεωρία, όσο κυρίως στην πράξη. Δεν έχει... "ενημερωθεί για την οικονομία", όπως πολλοί άλλοι, αλλά -πράγμα ασυνήθιστο για τα πολλά πολιτικά στελέχη- γνωρίζει την πραγματική οικονομία "από μέσα".

Ένατο, είναι μορφωμένος, καλός ρήτορας, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις δίνοντας βάση στα επιχειρήματα και όχι στις πολιτικές ατάκες. Γνωρίζει ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά) καθώς και την αρχαία Ελληνική.

Δέκατο, έχει κερδίσει την εκτίμηση  και τον σεβασμό των ξένων πολιτικών και αξιωματούχων με τους οποίους έχει συζητήσει και διαπραγματευθεί.

Ενδέκατο, έχει οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Το έργο του και οι θαρραλέες  τομές που έκανε στα δυο Υπουργεία που ηγήθηκε ως Υπουργός που επαινούνται από όλους τους αντικειμενικούς σχολιαστές και τους ειδικούς έγιναν γρήγορα και χωρίς εντάσεις."Η Αρχή άνδρα δείξεται"  έλεγαν οι αρχαίοι  Έλληνες και ο Άδωνης το απέδειξε.

Και δωδέκατο, είναι ευφυής και έχει άμεση αντίληψη ακόμη και σε ειδικά σύνθετα  θέματα  που οι συνομιλητές του αναπτύσσουν. Λύνει περισσότερα προβλήματα στον ίδιο χρόνο σε σχέση με άλλους πολιτικούς. Έτσι ο παραγωγικός/ εργασιακός του χρόνος αυξάνεται. Η άμεση αντίληψή του έχει θετικά αποτελέσματα και στη διαπραγματευτική του ικανότητα.

Εγώ λοιπόν ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης που τόσο συχνά καλώ τους ψηφοφόρους όλους των κομμάτων να επιλέγουν τους αξιότερους, εγώ που τόσο πολύ έχω καυτηριάσει τα φαινόμενα των ρουσφετιών, των "τζακιών" και των θεωρητικών ψευτοοικονομούντων, θεωρώ ως καταλληλότερο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Άδωνη Γεωργιάδη.

* Ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι τέως Βουλευτής ΝΔ Α’Αθήνας




Πού μπορείς να ψηφίσεις

Δείτε τους χώρους που θα στηθούν κάλπες εδώ  

σε μορφή pdf, excel

 

Δείτε τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εξωτερικού εδώ

σε μορφή pdf, excel







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω κείμενο μόνο σαν χιουμοριστικό μπορούμε να το εκλάβουμε και σαν χιουμοριστικό πιστεύω αναρτήθηκε και απο το Κρασομπλόγκ!!!!

Κρασοπατήρ είπε...

Θα ήταν χιουμοριστικό, εάν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να βγει Πρόεδρος της ΝΔ κάποιος από τους υπόλοιπους τρεις που διεκδικούν την αρχηγεία. Είναι εάν θες ο μονόφθαλμος στους τυφλούς...

Δημοσίευση σχολίου