Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Προσοχή! Μεταφέρουν 2000 λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά +vid


Πέντε πούλμαν με λαθρομετανάστες μπήκαν λίγο πριν τις 06:30 στο στρατόπεδο Διαβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δρομολογηθεί να μπούνε σήμερα 20 από τα συνολικά 40 λεωφορεία στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. Απαγορεύουν σε δημοσιογράφους την πρόσβαση στο σημείο.

Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αναμένεται να οδηγηθούν το επόμενο 24ωρο τα λεωφορεία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Αθήνα με προορισμό την Ειδομένη προκειμένου να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων.


Η απόφαση, που ελήφθη το χθες πρωί σε σύσκεψη ανάμεσα σε εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό της Ειδομένης, μόνο καλοδεχούμενη δεν έγινε από τους κατοίκους των Διαβατών οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν προκειμένου να εμποδίσουν την υλοποίησή της.


Ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματίσουν οι κάτοικοι των Διαβατών για να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων


Οι κάτοικοι δεν έχουν σταματήσει να αντιδρούν και να διαδηλώνουν εδώ και μέρες, από όταν ανακοινώθηκε η μετατροπή του στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, ενώ και αυτή τη φορά γνωστοποιούν προς πάσα κατεύθυνση πως είναι έτοιμοι να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα αν χρειαστεί προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των προσφύγων.



Ομάδα 200 πολιτών χρησιμοποιώντας και οχήματα του δήμου Δέλτα, σκοπεύει να προχωρήσει σε κατάληψη των πλευρών του στρατοπέδου, ενώ ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων, Γιώργος Σπανίδης, διαμηνύει: «Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η είσοδός τους».



Στην περιοχή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη, υπό το φόβο επεισοδίων.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου