Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ωχ, κι άλλο κακό σημάδι ~ Παίρνουν φωτιά πάλι τα CDS



Πρόκειται για μια είδηση, με την οποία πιστεύαμε ότι δεν επρόκειτο ποτέ ξανά να ασχοληθούμε. Φαίνεται ωστόσο ότι επιστρέφει και πάλι στην επικαιρότητα. Ο λόγος αφορά στα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ενδεχόμενης πτώχευσης) της ελληνικής οικονομίας.

Να σας πούμε εδώ λοιπόν ότι μετά από σχεδόν 4 χρόνια,...
η αγορά τους, σε ό,τι αφορά στην προοπτική πτώχευσης της χώρας μας, ξαναπαίρνει τα πάνω της! Για την ακρίβεια, άρχισαν πάλι οι αγοραπωλησίες του τρόμου, όπως είχαν ονομαστεί τότε και μάλιστα με αξιοπρόσεκτη εμπορευσιμότητα.

Πολύ φοβούμαστε ότι αυτή η πληροφορία θα μας απασχολήσει και πάλι τους επόμενους μήνες, καθώς το κλίμα ρευστότητας επιστρέφει και μάλιστα δριμύτερο. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει και μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο προιόν, γεγονός που καταδεικνύει ότι κάποιοι βλέπουν τον εφιάλτη να επιστρέφει με ...αξιώσεις.

Να σημειωθεί επίσης εδώ ότι την ανιούσα έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες και οι τιμές των spreads των 10ετών ομολόγων της Ελληνικης Δημοκρατίας. Φλερτάρουν και πάλι με τα επίπεδα των 1000 μονάδων βάσης, που θεωρούνταν για πάντα ξεπερασμένα. Πρέπει πάντως να διευκρινισθεί ότι το γεγονός πως επιστρέφει ο εφιάλτης δεν είναι ευθύνη αποκλειστικά της ελληνικής οικονομίας αλλά και της διεθνούς ρευστότητας, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις, σχεδόν από εβδομάδα σε εβδομάδα πλέον, καθώς όλα διαγράφονται στον ορίζοντα απρόβλεπτα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου