Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Λαθρομεταναστευτικό ~ Η μαλακία της ημέρας by ΣΥΡΙΖΑ +vid


Είμαστε άχρηστοι. Τα σκατώσαμε και δεν μπορούμε να τους διαχειριστούμε πλέον, οπότε αρχίζουμε τα πασαλείμματα: Τα πλοία της γραμμής θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία για τους λάθρο και δεν θα τους παίρνουν από τα νησιά για να μην φορτίζεται το κλίμα στην ηπειρωτική χώρα.

Σε προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης «προσφύγων και μεταναστών» από τα νησιά,...
αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο Θ. Δρίτσας, μιλώντας στο MEGA.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημειά της χώρας.

Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους και υπογράμμισε:

Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο.


Ταφόπλακα στον τουρισμό. Οι ακυρώσεις και η αδιαφορία για κρατήσεις τουριστών στα νησιά μας, παίρνουν τη μορφή τσουνάμι.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου