Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Εάν γίνονταν αυτά στην ελλαδίτσα θα μας ξέσκιζαν ~ Ολυμπιακοί αγώνες στην Βραζιλία για το πέος


Μία εβδομάδα συμπληρώνεται από την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και ήδη έχει αποδειχθεί ολίγον τι ανοργάνωτο για τη φιλοξενία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως.

Από τη μυστηριώδη αλλαγή χρώματος της πισίνας σε... πράσινο μέχρι την πτώση του αθλητή της ενόργανης με το συντριπτικό κάταγμα (και) από τα χέρια των τραυματιοφορέων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.




1. Το μυστήριο της πράσινης πισίνας
Λίγο μετά το αγώνισμα των καταδύσεων η πισίνα μυστηριωδώς άλλαξε χρώμα και έγινε... πράσινη. Οι ιθύνοντες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν το φαινόμενο, αλλά, εν μέσω ιστοριών για αγρίους, προσπάθησαν να καθυσηχάσουν τους αθλητές ότι είναι εξαιρετικά ασφαλής... Αν και οι ειδικοί, μάλλον δεν συμμερίζονταν την άποψή τους. Ο Γερμανός αθλητής των καταδύσεων, μάλιστα, Στέφαν Φεκ περιέγραψε ότι «η πισίνα μύριζε σαν... ανθρώπινα αέρια»




2. Σφαίρες στο ταβάνι του Κέντρου Ιππασίας
Πριν από το πρασίνισμα της πισίνας, δημοσιογράφοι διαπίστωσαν να γίνεται... σουρωτήρι η τέντα από το Κέντρο Ιππασίας. Η τρύπα προήλθε από σφαίρα που έφυγε από τη διπλανή φαβέλα και η οποία στόχευε κάμερα ασφαλείας!


3. Ανακύκλωση για κλάματα
Αν και οι διοργανωτές είχαν όλη την καλή διάθεση για αυτό το σοβαρό ζήτημα, τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης, ξέχασαν να τοποθετήσουν τις δεύτερες σακούλες στον κάδο με αποτέλεσμα τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα να μπερδεύονται με τα κοινά... Μπάχαλο!


4. Βία απέναντι στα ζώα
Ένα τζάγκουαρ πυροβολήθηκε και θανατώθηκε αφού ξέφυγε από το κολάρο του κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας. Το γεγονός απέδειξε περίτρανα ότι το Ρίο κάνει μεν ό,τι δυνατό για να προστατέψει το περιβάλλον, ενώ αποτυγχάνει να προστατέψει τα είδη υπό εξαφάνιση.


5. Η κατάσταση του Guanabara Bay
Η τοποθεσία για τους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας, είναι γεμάτη από σκουπίδια που φτάνουν τους 400 τόνους. Δεν είναι παράξενο που η φήμη ότι ένας αθλητής του καγιάκ αναποδογύρισε χτυπώντας σε καναπέ που επέπλεε, έγινε γρήγορα πιστευτή.


6. Οι Αυστραλοί και ο Λευκορώσοι έμειναν άστεγοι
Οι Αυστραλοί και οι Λευκορώσοι αθλητές αναγκάστηκαν να αναζητήσουν άλλη στέγη καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλειδωμένες τουαλέτες, σωληνώσεις που έτρεχαν και εκτεθειμένα καλώδια.


7. Οι «ατζαμήδες» τραυματιοφορείς 
Είχε τον πόνο του με το συντριπτικό κάταγμα που υπέστη την ώρα της εμφάνισής του, ο Γάλλος αθλητής της ενόργανης είχε να αντιμετωπίσει και τους... «κουλούς» τραυματιοφορείς. Ενώ τον μετέφεραν εκτός αγωνιστικού χώρου, τούς έπεσε το φορείο, αφήνοντας σε όλους την απορία πόσο περισσότερο πόνο θα μπορούσε να ένιωσε ο άνθρωπος!


8. Όταν όλα βυθίστηκαν στο σκοτάδι
Η ενόργανη είχε τελικά πολλά ευτράπελα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης πριν τον αγώνα έγινε μπλακ άουτ στις εγκαταστάσεις για περίπου 90 λεπτά


9. Αλλά και στο πολύ φως...
Αν και το σκοτάδι προκάλεσε προβλήματα στους αθλητές της ενόργανης, το πολύ φως από την άλλη «τύφλωσε» τους αθλητές της συγχρονισμένης κατάδυσης. Η ομάδα του Μεξικού παραπονέθηκε ότι το πολύ ισχυρό φως τούς δυσκόλεψε στη διάρκεια της βουτιάς τους.

Αυτά μέχρις ώρας τουλάχιστον, ελπίζοντας ότι θα σταματήσουν οι γκάφες στις 9!



"Ποντικοί" και στην ελληνική αποστολή στο Ρίο!

Από τα δωμάτια των αθλητών και των συνοδών τους έχουν κάνει φτερά αρκετά προσωπικά αντικείμενα, κυρίως ρούχα και φόρμες. Εκλάπη μάλιστα και ένα κινητό με το φορτιστή του, μέσα από βαλίτσα μέλους του ιατρικού επιτελείου της ελληνικής αποστολής!

Οι διοργανωτές διενεργούν ελέγχους στους εργάτες και στις καθαρίστριες του Ολυμπιακού Χωριού, όταν τελειώνουν τη βάρδια τους, προσπαθώντας να ελαττώσουν τα ατυχή περιστατικά... Υπενθυμίζεται πάντως ότι τα οικονομικά προβλήματα στη Βραζιλία είναι μεγάλα και πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όντας απλήρωτοι για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Αρκετοί αθλητές λοιπόν αντιλαμβανόμενοι ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπής προτιμούν να καθαρίζουν μόνοι τους τα δωμάτια και να μην επιτρέπουν στις καθαρίστριες να εισέρχονται στον προσωπικό τους χώρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου