Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Ανησυχία στην... Αλβανία για την αυξανόμενη ροή λαθρομεταναστών(!)Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 26 «Αφγανούς» που έφτασαν στη χώρα από την Κακαβιά, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Εξ αυτών, οι 18 είπαν ότι είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, και ο προορισμός όλων ήταν το Μαυροβούνιο. Η αλβανική αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά όλοι τους αναμένεται να παραδοθούν στης ελληνικές αρχές.


Οι αστυνομικές αρχές και των δύο γειτονικών χώρων διερευνούν την πιθανότητα να οργανώνονται από κυκλώματα διακινήσεις μεγάλων ομάδων λαθρομεταναστών οι οποίοι κρύβονται στις δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, προτού συνεχίσουν για το Μαυροβούνιο, με τελικό προορισμό δυτικές χώρες.

Η Αλβανία αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες αυξημένες ροές Σύρων και Αφγανών λαθρομεταναστών που φτάνουν στη χώρα από την Ελλάδα.

Οι αλβανικές αρχές, με την βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους λάθρο, άνοιξαν ένα γραφείο στο Αργυρόκαστρο για να συντονίσουν τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου