Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Modern Educayshun ~ Syhroni Paideia ή Σίχρωνι Πεδία (Βίντεο Gr subs)


“Modern Educayshun” : Μία καυστική σατιρική ταινία μικρού μήκους για την άλωση της σύγχρονης εκπαίδευσης από την πολιτική ορθότητα και τον "προοδευτισμό".

Απολαυστικό σατιρικό - αλλά τόσο φρικτά αληθινό - βίντεο για το τι συμβαίνει σήμερα στα δυτικά πανεπιστήμια, όπου βασιλεύει η παράνοια της πολιτικής ορθότητας και η οργουελική λογοκρισία.


Όπως λέει ο εμπνευστής - δημιουργός και πρωταγωνιστής της, κωμικός ινδικής καταγωγής Neel Kolhatkar από την Αυστραλία, η μικρή αυτή ταινία είναι η συνέχεια του "Equality" ("Ισότητα"), και ερευνά τους ενδεχόμενους κινδύνους του ολοένα και περισσότερο αντιδραστικού πολιτισμού μας (δήθεν ανεκτικού) όπως αναπτύσσεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πολιτική ορθότητα.
Σε μια αίθουσα που υποτίθεται διδάσκονται μαθηματικά, τα πάντα έχουν καταληφθεί από την πολιτικώς ορθή αφήγηση των ‘SJW’ (ας πούμε ‘αντιρατσιστών’). Όταν ρωτάται ο φοιτητής πόσο κάνει 1 + 1 απαντάει «δύο»*.
Η σωστή απάντηση, όμως είναι «πολυπολιτισμικότητα».

Οι φοιτητές βαθμολογούνται, όχι με βάση την ικανότητά τους, αλλά με βάση την «ισότητα» και τους βαθμούς «προνομίων» (π.χ. ομοφυλόφιλοι, μη λευκοί έχουν πολλούς βαθμούς...).
Το τέλος πάντως, είναι η κατάληξη της πολιτικής ορθότητας και της «ανεκτικότητας»..

“Η Ελευθερία είναι η ελευθερία να πω ότι δύο συν δύο κάνουν τέσσερα. Αν αυτό είναι δεδομένο, όλα τα άλλα ακολουθούν”» - Γουίνστον Σμιθ, από το "1984" του Τζορτζ Όργουελ!

Για τα μέλη του Κόμματος, η φυλή, η θρησκεία και το φύλο πρέπει να εξουδετερωθούν, ο υπήκοος της Oceania πρέπει να αποκοπεί από το παρελθόν του και η γλώσσα πρέπει να καταστραφεί για καλύτερο έλεγχο του νου. Ακόμα και η επιστήμη πρέπει να υποταχθεί στην ιδεολογία. Ο Μεγάλος Αδελφός δεν θέλει «αντιφρονούντες»...

Θεωρούσα ότι ‘Κράτος Μεγάλου Αδελφού’ σημαίνει συνεχής παρακολούθηση και καταπίεση. Αλλά είναι πολλά ακόμα. Και είναι εφιαλτικά όμοια με αυτά που βλέπουμε να γίνονται στις ημέρες μας.

Που δεν στοχεύουν «απλά» στην παρακολούθηση και καταπίεση του εξωτερικού ανθρώπου, αλλά στην παραμόρφωση και χειραγώγηση του εσωτερικού ανθρώπου. Το παρακάτω άρθρο δίνει μια διεισδυτική ματιά σε αυτό ακριβώς το κομμάτι.










redskywarning.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου