Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Πόσο μας στηρίζουν οι ΗΠΑ μετά την προδοσία της Μακεδονίας από τον Τσίπρα


"Εκχωρήσαμε τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σλάβους και κατά τα άλλα «ξεμπερδέψαμε οριστικά με εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς» όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας. Το αίσχος αυτό θα ταλανίζει και θα ντροπιάζει την Ελλάδα για δεκαετίες ή και αιώνες αν δεν διαλυθεί σύντομα αυτό το βουλγαροσλαβικό κράτος-παραχαράκτης της Ιστορίας".

Ακολουθώντας μάλλον τις προτροπές των συμβούλων του πως «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα» και αναγνωρίζοντας το τρομερό πολιτικό κόστος που είχε η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...
επιχείρησε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του όχι μόνο να υπερασπιστεί αυτή την απόφασή του αλλά να βγει κι από πάνω δηλώνοντας με περισσό θράσος ότι αισθάνεται «απολύτως δικαιωμένος» που πρόδωσε τη Μακεδονία! Προφανώς αναθάρρησε από το γεγονός ότι σε αρκετούς νομούς της Μακεδονίας το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε λίγο πάνω από το 20% στις ευρωεκλογές, και τώρα παριστάνει τον τιμητή των πατριωτών που διαφωνούν με την επαίσχυντη πράξη του. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει σε ομιλία του στη Φλώρινα: «Πού πήγαν σήμερα οι μακεδονομάχοι υπερπατριώτες; Όταν τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ πού είναι κρυμμένοι οι Μακεδόνες υπερπατριώτες;».
 
Η απάντηση στον γελοίο πολιτικό αριβίστα που παριστάνει τον πρωθυπουργό είναι ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ας μας απαντήσει: τα νερά της Κύπρου είναι ελληνικά ή όχι; Μήπως είναι τουρκικά; Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό υπερασπίζεται μόνο τον ελλαδικό χώρο ή τα συμφέροντα όλου του έθνους; Θυμίζω στον Τσίπρα που αναρωτιόταν βλακωδώς αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, ότι η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας και οφείλει να την υπερασπιστεί όπως ακριβώς ισχυρίζεται ότι κάνει η Τουρκία για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Σε διαφορετική περίπτωση καταρρέει η οποιαδήποτε αποτρεπτική αξιοπιστία του ελληνισμού στο σύνολό του. Η μητέρα πατρίδα Ελλάδα έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να υπερασπιστεί την ΑΟΖ της Κύπρου. Αποτελεί μέγιστη ντροπή να εγκαταλείπονται οι 800.000 Ελληνοκύπριοι στις ορέξεις της Τουρκίας και η προδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κρύβεται πίσω από τη στρατιωτική αδυναμία της μικρής Κύπρου, όπως έκανε πρόσφατα ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαλος λέγοντας «και τι θέλετε να κάνουμε εμείς αφού οι Κύπριοι δεν έχουν πολεμικό ναυτικό;». Το διακύβευμα δεν είναι οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου αλλά η ανατροπή των γεωπολιτικών δεδομένων και η μετατροπή της Ελλάδας σε δορυφόρο των νεο-Οθωμανών.
 
Την εποχή που έφερναν σε πέρας την προδοσία της Μακεδονίας, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς μας έλεγαν ότι τάχα η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να δαπανά «διπλωματικό κεφάλαιο» στη διαφορά της με τα Σκόπια επειδή πρέπει να επικεντρωθεί στην πραγματική απειλή που είναι η Τουρκία. Και τι έκαναν λοιπόν τώρα που έκλεισαν το σκοπιανό ζήτημα άρον-άρον και με τον χειρότερο τρόπο; Αντέδρασαν μήπως στις προκλήσεις και τις αξιώσεις της Τουρκίας; Την απέτρεψαν να κάνει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, γεγονός που η κυπριακή κυβέρνηση επισήμως χαρακτήρισε ως «δεύτερη εισβολή»; Σταμάτησαν μήπως τις εκατοντάδες καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων από τους Τούρκους; ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν έκαναν. Απλώς προσέτρεξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκλιπαρώντας για ένα αυστηρό ανακοινωθέν σε βάρος της Τουρκίας και εισέπραξαν μόνο παχιά λόγια και μπόλικη κοροϊδία – την οποία μας πλάσαραν μάλιστα ανερυθρίαστα και ως σπουδαία επιτυχία!
 
Αντί να ληφθούν από την ΕΕ συγκεκριμένες και σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας που θα την πονούσαν πραγματικά (15 δις ευρώ τον χρόνο κερδίζει από την κατάργηση των δασμών των προϊόντων της που εισάγονται από την ΕΕ), βγήκε μια ανακοίνωση της πλάκας στην οποία ο Ερντογάν απάντησε αμέσως και με πιο ιταμό ύφος από ποτέ – και βέβαια όχι απλώς συνέχισε τις γεωτρήσεις του αλλά έσπευσε να στείλει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο εντός της κυπριακής ΑΟΖ φτύνοντας κατάμουτρα τους αριστερούς διπλωμάτες της καρπαζιάς που παρεπιδημούν στην Αθήνα. Μόνο πολιτικά αφελείς μπορούν να ελπίζουν ότι η «έκφραση σοβαρών ανησυχιών», η προτροπή για «σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου» και η πρόθεση μελλοντικής εφαρμογής «στοχευμένων μέτρων» εκ μέρους της ΕΕ θα σταματήσουν ή έστω θα επιβραδύνουν τη νεο-οθωμανική επέλαση. Κι όλα αυτά όταν η ΕΕ επί 45 χρόνια ανέχεται την κατοχή του 37,5% του εδάφους ενός κράτους-μέλους της από μια τρίτη χώρα (Τουρκία) όχι μόνο χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση αλλά και επιβραβεύοντας τον εισβολέα με έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και με τεράστια εμπορικά οφέλη και επιδοτήσεις.
 
Άρα τι κερδίσαμε από την προδοσία της Μακεδονίας; Υποχωρήσεις έναντι των Τούρκων κάναμε και πριν, υποχωρήσεις κάνουμε και τώρα. Αδιαφορία και κοροϊδία εισπράτταμε πριν από τους εταίρους και συμμάχους μας για τα προβλήματά μας με την Τουρκία, αδιαφορία και κοροϊδία εισπράττουμε και τώρα. Τι άλλαξε σε σχέση με τους ανατολικούς μας γείτονες με το «διπλωματικό κεφάλαιο» που τάχα τώρα μας περισσεύει; Γελάνε και τα τσιμέντα με την ψοφοδεή μας στάση και την ανικανότητα της κυβέρνησής μας. Στα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια αναφέρουν τη διαβεβαίωση που έδινε μέχρι πριν λίγες μέρες ο Κατρούγκαλος προς τους Κύπριους ότι «το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο “Πορθητής” απλώς θα κόβει βόλτες στην ΑΟΖ σας γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο», και κουνάνε θλιμμένα το κεφάλι τους με την προχειρότητα, την επιπολαιότητα και την ανοησία των Ελλήνων ιθυνόντων.
 
Εσχάτως, και εν όψει της εκλογικής συντριβής του, ο Τσίπρας άρχισε να δίνει νέες θεατρικές παραστάσεις υποδυόμενος το λιοντάρι εκ του ασφαλούς. Εκτόξευσε δήθεν προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας να μη διανοηθεί να κάνει γεώτρηση κοντά στο Καστελόριζο διότι η Ελλάδα θα αντιδράσει στρατιωτικά και θα την εμποδίσει, και διότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές. Ξέρει όμως ο Τσίπρας ότι στις 11 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές δεν προλαβαίνουν οι Τούρκοι να στείλουν πλωτό γεωτρύπανο στο Καστελόριζο αφού προς το παρόν απασχολούνται και τα δύο στην κυπριακή ΑΟΖ, και επομένως όταν θα γίνει η τουρκική πρόκληση στα ελληνικά ύδατα ο ίδιος θα είναι στην αντιπολίτευση και θα έχει άλλος την καυτή πατάτα στα χέρια του. Ούτε σχέδιο έχει ο Τσίπρας για να αποτρέψει τους Τούρκους, ούτε τίποτα απολύτως. Ψεύδεται ασύστολα για μία ακόμη φορά. Πετάει κούφια λόγια για να ψαρέψει καμιά ψήφο, όπως τότε που φώναζε «go back κυρία Μέρκελ!» και τον πίστευαν οι αφελείς ψηφοφόροι. Τώρα που ξέρει ότι μπορεί να λέει ό,τι χαζομάρα του κατέβει διότι δεν θα κληθεί ποτέ να την κάνει πράξη, άνοιξε πάλι το κουτί με τις κοτσάνες και βάλλει κατά ριπάς. Ο στόχος του είναι απλώς να μπορεί να πει μετά στον Μητσοτάκη «είδες τι έπαθες από τους Τούρκους και μας το έπαιζες και πατριώτης; Ενώ εγώ που είχα σχέδιο δεν θα τους επέτρεπα να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα». Σκέτη χοντροκομμένη απάτη δηλαδή από τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που πέρασε ποτέ από την πρωθυπουργία του ελληνικού κράτους.
 
Επομένως σε τι ακριβώς δικαιώθηκε ο Τσίπρας προδίδοντας τη Μακεδονία; Μήπως τον δικαιώνει το γεγονός ότι σε πρόσφατη άσκηση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, η γειτονική χώρα αναφερόταν στο επίσημο ιστότοπό της ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Ή μήπως το ότι η φετινή τουριστική καμπάνια των Σκοπιανών έχει ως κεντρικό μήνυμά της το «Αιώνια Μακεδονία»; Η συμφωνία των Πρεσπών λέει σαφέστατα ότι η εθνικότητα των Σκοπιανών είναι σκέτο «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική». ΜΟΝΟ όταν γίνεται αναφορά στο όνομα της γειτονικής χώρας θα χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» και σε ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση. Για ΟΛΟΥΣ τους άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς θα χρησιμοποιείται απλά το «μακεδονικός» - π.χ. η μακεδονική ομάδα, η μακεδονική κουζίνα, τα μακεδονικά κρασιά, τα μακεδονικά τραγούδια, οι Μακεδόνες αθλητές, ο Μακεδόνας πρωθυπουργός, οι Μακεδόνες τουρίστες, οι Μακεδόνες στρατιώτες, οι μακεδονικές αερογραμμές, η μακεδονική Εκκλησία, ο μακεδονικός στρατός κ.λπ. 
 
Αυτά υπέγραψαν οι προδότες Τσίπρας, Κοτζιάς και Κατρούγκαλος, και ο ελληνικός λαός πρέπει να τα γνωρίζει, έστω κι αν του τα κρύβουν εντέχνως. Για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν διδακτορικό στην Ιστορία για να διακρίνουν την αλήθεια από την απάτη, γνήσιοι Μακεδόνες είναι πλέον αυτοί που αποκαλούνται ως τέτοιοι (και με την υπογραφή της Ελλάδας!) και που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα (πάλι με την υπογραφή της Ελλάδας), ενώ εκείνοι που αποκαλούνται Έλληνες και μιλούν ελληνικά προφανώς έχουν απλώς υπό την κατοχή τους τη Νότια Μακεδονία. Εκχωρήσαμε δηλαδή τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σλάβους και κατά τα άλλα «ξεμπερδέψαμε οριστικά με εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς» όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας. Το αίσχος αυτό θα ταλανίζει και θα ντροπιάζει την Ελλάδα για δεκαετίες ή και αιώνες αν δεν διαλυθεί σύντομα αυτό το βουλγαροσλαβικό κράτος-παραχαράκτης της Ιστορίας. Ακόμη χειρότερα, η υποχώρηση της Ελλάδας απέναντι σε μία τέτοια θρασύτατη απάτη, έστειλε σαφές μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και πρόθυμη για μεγάλες υποχωρήσεις και για επώδυνους συμβιβασμούς και πως δεν έχει διάθεση και σθένος να παλέψει για τίποτα, ακόμα κι όταν το ιστορικό δίκιο είναι 100% με το μέρος της.
 
Κύριε πρωθυπουργέ αυτοί που πράγματι πρέπει να νιώθουν «απολύτως δικαιωμένοι» δεν είστε εσείς και το προδοτικό τσούρμο των πρόθυμων συνοδοιπόρων σας, αλλά όλοι εκείνοι που αντέδρασαν και αντιδρούν στις αντεθνικές σας ενέργειες. Μεταξύ αυτών και ο Αρκάς που καυτηριάζει πολύ εύστοχα σε πρόσφατο σκίτσο του την παροιμιώδη αμορφωσιά σας και τη χαρακτηριστική ευκολία με την οποία ξεπουλήσατε το εθνικό συμφέρον αναγνωρίζοντας «μακεδονική» γλώσσα σε ένα κρατικό μόρφωμα το οποίο αποδεδειγμένα μιλάει βουλγαρικό ιδίωμα (ο ίδιος ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, είπε δημοσίως πως όταν Σκοπιανοί πήγαν να μιλήσουν από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, οι μόνοι ευρωβουλευτές που δεν φορούσαν ακουστικά για να ακούν τον διερμηνέα ήταν οι Βούλγαροι διότι καταλάβαιναν μια χαρά τη γλώσσα των ομιλητών). Θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριε πρωθυπουργέ για το εθνικό έγκλημα που διαπράξατε από σκοπιμότητα, ιδιοτέλεια ή βλακεία, και όχι να βγαίνετε να δηλώνετε υπερήφανος γι’ αυτό. Αλλά βέβαια πού να τη βρείτε εσείς τη ντροπή και το φιλότιμο. Όλοι οι Έλληνες μετράμε τις μέρες μέχρι την 7η Ιουλίου για να απαλλαγούμε μια και καλή από την καθημερινή θλιβερή παρουσία σας στην τηλεόραση. Μπουχτίσαμε πλέον να βλέπουμε τον βαρόνο Μινχάουζεν της Αριστεράς να υποδύεται με αξιοθρήνητη κακογουστιά πότε τον ρόλο του κοινωνικά ευαίσθητου, πότε του τιμωρού της διαφθοράς, και πότε εκείνον του πατριώτη… 

*Στο μυαλό μας, ακόμη μία φορά ο εξαιρετικός Stirlitz

 



Και το κερασάκι στην τούρτα, οι σημερινές δηλώσεις Τραμπ 

Τραμπ: «Παράθυρο» αποφυγής κυρώσεων προς την Τουρκία για τους S-400

Διαλλακτικός εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Οσάκα, όσον αφορά στο φλέγον θέμα της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Αγκυρα, που έχει πυροδοτήσει μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι το ζήτημα με την Τουρκία «είναι ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό». Επισήμανε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη», αλλά διευκρίνισε ότι «εξετάζει διάφορες λύσεις», αφήνοντας ανοικτό «παράθυρο» για αναστολή των προγραμματιζόμενων κυρώσεων κατά της Τουρκίας. «Το εξετάζουμε», απάντησε, μάλιστα όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την επιβολή κυρώσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο της G20 στην Οσάκα ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ παρά την διαμάχη για τη συμφωνία των S-400.
Επανέλαβε μάλιστα ότι τα ρωσικά συστήματα θα παραδοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου