Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ιερέας πέταξε κέρματα στη μούρη Συριζαίου βουλευτή για τη Μακεδονία


Ασυνήθιστη τροπή είχε το μνημόσυνο το πρωί της Κυριακής στα Φλάτσια.

Αφορά τον Ιερέα της Κοινότητας Κοινής π. Νικόλαο Λιαδή, που τελούσε σήμερα μνημόσυνο στην Εκκλησία των Φλατσίων.

Στο πέρας του μυστηρίου προσήλθε για να συλλυπηθεί τους οικείους του ο Βουλευτής Χίου...
Α. Μιχαηλίδης.

Τότε ο ιερέας αφού πλύθηκε , σύμφωνα με μαρτυρίες πλησίασε τον Βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα με κέρματα και τα πέταξε προς τον βουλευτή λέγοντας σύμφωνα με μαρτυρίες : Παρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία. Ακολούθως επικράτησε αναστάτωση  με τον ιερέα να αποχωρεί προς το Ιερό και τον βουλευτή να εξέρχεται από τον Ναό.

Το συμβάν το  επιβεβαιώνει ο παθών Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης.

Πάντως  ο Ιερέας της Κοινής, που καλύπτει και τις ανάγκες των Φλατσίων, πρώην ναυτικός είναι χαμηλών τόνων και μέχρι τώρα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ακραίας συμπεριφοράς.

Για το θέμα ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Χίου απάντησε τα εξής: Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού.

Ο ίδιος ο πάτερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ανέφερε χωρίς να επιβεβαιώνει το γεγονός: Έτσι αισθάνθηκα έτσι έπραξα.


https://www.chiosin.gr/mmma-10/




Ένα μάλλον… ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωϊ της Κυριακής χωρίς πάντως να είναι ικανό δυναμιτίσει το καλό κλίμα των εκλογών.
Το καταγγέλλει η νέα Πρόεδρος της Κοινότητας Φλατσίων Μαρίνα Τσόρη και το επιβεβαιώνει ο παθών Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης.
Αφορά τον Ιερέα της Κοινότητας Κοινής Νικόλαο Λιαδή, που τελούσε σήμερα μνημόσυνο στην Εκκλησία των φλατσίων, όταν παρόντος του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη κατέβηκε από το ιερό βήμα πλησίασε τον Βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα με κέρματα και τα πέταξε στο πρόσωπο του φωνάζοντας. Προδότη πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία.
Εννοείται ότι υπήρξε αντίδραση από το εκκλησίασμα ενώ ο Βουλευτής προτίμησε να εξέλθει του Ιερού Ναού.
Σε ερώτημα προς τον Βουλευτή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης απάντησε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πράξη μέσα στον Ναό και με τον Ιερέα να φοράει τα άμφια του.
Νομίζω, μας είπε, ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη πουθενά στην χώρα μας. Δεν θα με πείραζε αν μετά την Λειτουργία ο Ιερέας σε προσωπικό επίπεδο εξέφραζε την δυσαρέσκεια του.
Από την μεριά του ο Αρχιερατικός Επίτροπος που ρωτήθηκε, απάντησε ότι ρωτώντας τον Ιερέα του απάντησε πως υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ του ιδίου και του Βουλευτή με αποτέλεσμα ο πρώτος να υπερβεί τα όρια.
Σημειώνεται πάντως ότι ο Ιερέας της Κοινής, που καλύπτει και τις ανάγκες των Φλατσίων, πρώην ναυτικός είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος και μέχρι τώρα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ακραίας συμπεριφοράς.
Για το θέμα ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Χίου απάντησε τα εξής: Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού.
Σχετική με το θέμα αυτό είναι η παρακάτω ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα.
"Ένα πρωτοφανές περιστατικό  διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί  όταν ιερέας  στην Εκκλησία των Φλατσίων, κατέβηκε από το Ιερό βήμα  πετώντας κέρματα στο πρόσωπο του Βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη ,φωνάζοντας ύβρεις σχετικά με την Μακεδονία.
Επικίνδυνο γεγονός που δηλώνει πόσο ο φανατισμός και η πολιτικολογία έχει αντικαταστήσει το λειτούργημα του ιερέα και μάλιστα στην Ακριτική Χίο.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός του δεδομένου ότι καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους ,το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν ώρα της Θείας Λειτουργίας, προβληματιζόμαστε  για τις μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου.
Η Εκκλησία ως χώρος λατρείας και οι ιερείς ως λειτουργοί του θείου λόγου δεν δικαιούται να πολιτικολογούν και να παρασύρουν.
Όλα έχουν τα όρια τους".

https://www.alithia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου