Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Όταν Τούρκοι δολοφόνησαν μάνα & τυφλό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι


Τα δύο θύματα, η Δέσποινα Χριστοδούλου και ο γιος της Γεώργιος Χριστοδούλου, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, κηδεύτηκαν την περασμένη Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου 

Τη δραματική ιστορία δύο Ελληνοκυπρίων, μητέρας και γιου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από Τούρκους την περίοδο της εισβολής, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην κατεχόμενη...
Βώνη Κυθρέας φέρνει ξανά στο φως το sigmalive.com.

Τα δύο θύματα, η Δέσποινα Χριστοδούλου και ο γιος της Γεώργιος Χριστοδούλου, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, κηδεύτηκαν την περασμένη Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου.

Πρόκειται για άλλη μία τραγική ιστορία της τουρκικής εισβολής. Η φρικαλεότητα που επέδειξαν οι Τούρκοι απέναντι σε Ελληνοκυπρίους αμάχους, αποκαλύπτεται ακόμα μία φορά.

Το Sigmalive επικοινώνησε με την κόρη της άτυχης Δέσποινας Χριστοδούλου και αδερφή του Γεώργιου Χριστοδούλου, Αντρούλλα Χατζηνικολάου και φέρνει άγνωστες πτυχές από τη θηριωδία των Τούρκων απέναντι σε μάνα και γιο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δολοφονηθείς Γεώργιος Χριστοδούλου αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης, κάτι όμως που δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους Τούρκους για να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο:

«Η μάνα και ο αδερφός μου δολοφονήθηκαν μέσα στο ίδιο το σπίτι τους, στις 15 Αυγούστου του 1974. Η υπόλοιπη οικογένεια είχαμε αποχωρήσει από το χωριό, μετά την έντονη φημολογία ότι οι Τούρκοι εισβάλλουν στο νησί. Εμείς το πρώτο βράδυ κοιμηθήκαμε όπου βρήκαμε, κάτω από δέντρα, μέσα σε οχήματα, όπου βρήκαμε στο Δασάκι της Άχνας όπου φτάσαμε την πρώτη νύχτα».
Ο θάνατος μάνας και γιου δεν προήλθε από πυροβολισμό, αλλά μάλλον από διαδοχικά κτυπήματα στα πλευρά, πιθανόν με το κοντάκι του όπλου.

«Εμείς ως οικογένεια υποψιαζόμαστε ότι οι δικοί μας δολοφονήθηκαν όχι από τον τουρκικό στρατό, αλλά από Τούρκους που διέμεναν στο διπλανό χωριό, Επιχό. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε ως οικογένεια», είπε η κυρία Χατζηνικολάου μιλώντας στο Sigmalive.

Ερωτηθείσα για τις πληροφορίες που λάμβαναν τόσα χρόνια για το τι γίνεται με τους δικούς τους ανθρώπους, η κυρία Αντρούλλα Χατζηνικολάου τόνισε ότι «μπορεί η ελπίδα να υπήρχε», ωστόσο συγγενικό πρόσωπο ενημέρωσε την οικογένεια ότι μάνα και γιος δεν είναι πια στη ζωή:
«Ο πεθερός μου παρέμεινε εγκλωβισμένος στα κατεχόμενα. Είχε αρκετές διασυνδέσεις με Τουρκοκύπριους και έτσι κατάφερε να μάθει ότι η μητέρα και ο αδελφός μου είχαν δολοφονηθεί από τους Τούρκους», δήλωσε η κυρία Χατζηνικολάου. Καταλήγοντας, η Αντρούλλα Χατζηνικολάου τόνισε στο Sigmalive ότι με τους Τουρκοκύπριους είχαν άριστες σχέσεις, πριν την τουρκική εισβολή. «Ήμασταν συγχωριανοί, φίλοι και είχαμε οικονομικές συνδιαλλαγές. Ωστόσο, με την έναρξη της τουρκικής εισβολής, κλείστηκαν στο καβούκι τους», ανέφερε η κυρία Χατζηνικολάου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου