Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κλέβεις, κλέβει, κλέβουν (στην Πάτρα)



Μετά τα χιλιάδες αυθαίρετα και η καταπάτηση δημόσιας γης, σειρά έχει η ρευματοκλοπή (φταίει η Μέρκελ που χρεωκοπήσαμε φυσικά).

Η χιονοστιβάδα συλλήψεων των τελευταίων ημερών για ρευματοκλοπή από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι δρα οργανωμένο κύκλωμα που αμείβεται για να εξασφαλίζει μειωμένους λογαριασμούς στους επιχειρηματίες.

Άλλοι τέσσερις καταστηματάρχες συνελήφθησαν μέσα σε 24 ώρες στην πόλη, όταν διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που έκαναν συνεργεία της Δ.Ε.Η...
μαζί με αστυνομικούς ότι είχαν κάνει παρεμβάσεις στα ρολόγια καταμέτρησης. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπως και στις άλλες τρεις των προηγούμενων ημερών, η παρέμβαση ήταν ακριβώς η ίδια!

Όλοι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων ή καφέ της πόλης που συνελήφθησαν, κατηγορούνται ότι είχαν αφαιρέσει από το μετρητή μια λάμα τάσης, με αποτέλεσμα να καταγράφεται μόνο το ένα τρίτο της ενέργειας που πραγματικά κατανάλωνε. Η κοινή μέθοδος ρευματοκλοπής δείχνει ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι σε όλες τις περιπτώσεις και η τοπική Δ.Ε.Η. συγκέντρωσε στοιχεία με τα οποία υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας.



Η
Πάτρα αναδεικνύεται σε ένα από τα αστικά κέντρα της χώρας όπου όποιος θέλει και όποτε θέλει οικοδομεί ή επεκτείνει - διαμορφώνει αυθαίρετα, , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολεοδομίας Πατρών.
Συνολικά στην ζώνη ευθύνης του πολεοδομικού γραφείου της Πάτρας είναι καταχωρημένες 12.000 πολεοδομικές παραβάσεις με τον χαρακτηρισμό της αυθαίρετης δόμησης, με τις 6.000 από αυτές να «τακτοποιούνται» βάση της πρόσφατης ρύθμισης.
Οι υπόλοιπες 6.000 εκκρεμούν και θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο οι ιδιοκτήτες να προβούν σε ρύθμιση καθώς η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Όσο η αυθαίρετη δόμηση εκλαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα από το κράτος ως μια καλή πηγή εσόδων, μέσα από τις αποφάσεις για νομιμοποίηση της, τόσο τα αυθαίρετα θα ζουν και θα βασιλεύουν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προϊστάμενος του πολεοδομικού γραφείου της Πάτρας Β. Τσονάκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου