Ο Philipp James ο επιχειρηματίας που αγωνίστηκε να ιδρύσει την Wine Start Up LOT18, εφηυρε μια ‘θαυματουργή μηχανή’ που δηλώνει πώς μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε τρεις μόνο μέρες.
Όπως αναφέρεται στην Business Insider η απόσυρση του James τον περασμένο χρόνο εν μέσω μιας σειράς απολύσεων της εταιρίας LOT18 με βάση την Νέα Υόρκη, οφείλεται στην έναρξη της επαναστατικής του ιστοσελίδας για την ‘Θαυματουργή Μηχανή...
’ την ερχόμενη εβδομάδα.
Η ιδέα ήρθε στον James καθώς ανάρρωνε μετά από ένα ατύχημα που είχε με την μηχανή του στα πλαίσια ενός ταξιδιού 17.000 μιλίων για φιλανθρωπικό σκοπό.
Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον φίλο κ πρώην αντιπρόεδρο της LOT18 Kevin Boyer ,οι δυο τους συζήτησαν πόσο δύσκολο θα ήταν να επανεκτελεσουν το θαύμα του Ιησού, την μετατροπή δηλαδή του νερού σε κρασί.
Το επόμενο πρωί αποφάσισαν πως κατείχαν επαρκώς την τεχνολογία ώστε να οικοδομήσουν μια τέτοια επινόηση κ στη συνεχεία θα αφιέρωναν έναν χρόνο για επεξεργαστούν λεπτομερώς το design της.
Αναζητώντας συμβουλές φίλων που εργαζόταν στην Silicon Valley ο James κ o Boyer ανακάλυψαν την δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας οινοποίησης χρησιμοποιώντας χαμηλή ποσότητα θερμότητας κι ένα περιβάλλον ελεγχόμενο από υπολογιστή.
Επιπλέον εξέτασαν την ακριβή χημική σύσταση μερικών από τα πιο περιζήτητα εκλεκτά κρασιά του κόσμου κ διαπίστωσαν πώς είναι αδύνατο να αναπαράγουν τα αρώματα που βρέθηκαν σε συγκεκριμένα κρασιά με τον ίδιο τρόπο που είναι σε θέση μόνον μια βιομηχανία αρωμάτων να προσομοιώσει σε συγκεκριμένα αρώματα.
Η θαυματουργή μηχανή στην πραγματικότητα δουλεύει ακριβός όπως ένας μετατροπέας νερού σε σόδα (Soda Stream). Μετατρέπει το νερό, τον συμπυκνωμένο χυμό των σταφυλιών και τη μαγιά σε κρασί μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που υποστηρίζεται από το IOS κ το ANDROID.
Η συσκευή έχει έναν θάλαμο ζύμωσης που ‘χρησιμοποίει μια σειρά από ηλεκτρικούς αισθητήρες, μετατροπείς, θερμαντήρες και αντλίες ώστε να παρέχει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον ζύμωσης’.
Ένα ψηφιακό διαθλασιμετρο μετρά την περιεκτικότητα σακχάρων του κρασιού κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ενώ ένας κεραμικός διαχυτης αέρα αντλεί φιλτραρισμένο αέρα κάτω από ένα ρυθμιζόμενο μικρο-οξυγονωμένο περιβάλλον προκειμένου να ‘μαλακώσει-απαλύνει’ τις τανίνες.
Την ίδια στιγμή ένας μορφοτροπέας υπερήχων ακριβώς κάτω από τον χώρο αυτό αντηχεί κ επιταχύνει την παραγωγή (ανάπτυξη) γεύσης του κρασιού.
Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τον τύπο του κρασιού που θέλουν να φτιάξουν από “Napa” Cabernet Sauvignon και Chardonnay μεχρι το Pinot Noir του Όρεγκον κ το κόκκινο μείγμα της Τοσκάνης .
Τον συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ,τη μαγιά κ το ‘ τελικό φακελάκι των συστατικών’ θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση στο website της Miracle Machine κ εν τέλει στο Amazon.
O James δηλώνει πως το κόστος δημιουργίας μιας φιάλης κρασιού με τη χρήση της συσκευής ισούται με US$2, ωστόσο η ποιότητα του κρασιού που προκύπτει, είναι αυτή τωνUS$20 ανά φιάλη.
Η διάρκεια ζωής του κρασιού από την ώρα της δημιουργίας του είναι 2 εβδομάδες κ η γεύση του θα είναι αυτή του ‘προ-παλαιωμένου’.
Μετάφραση Αντζελίνα Πάνου / krasiagr.com
Ενημέρωση:
Η ‘Θαυματουργή Μηχανή’ που μετατρέπει το νερό σε κρασί, επιβεβαιώνεται πώς είναι απάτη
Η ιστορία τράβηξε το ενδιαφέρον των media παγκοσμίως, όμως το gadget της Θαυματουργής Μηχανής που φέρεται να είναι σε θέση να μετατρέψει το νερό σε κρασί σε τρεις μόνον ημέρες ήταν στην πραγματικότητα ένα διαφημιστικό τέχνασμα.
Οι επιχειρηματίες Philip James και Kevin Boyer, πρώην μέλη του website πωλήσεων οίνου Lot18,σχεδιασαν ευφυώς το κόλπο των δημοσίων σχέσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν με το φιλανθρωπικό τους έργο Wine to Water το οποίο θα παρέχει καθαρό νερό σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η Θαυματουργή Μηχανή υποσχέθηκε να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε τρεις ημέρες χρησιμοποιώντας νερό, συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιών , μαγιά κ το ¨τελικό φακελάκι των συστατικών¨.
Υπερήφανη για το ¨θάλαμο ζύμωσης¨, η θαυματουργή μηχανή αξίας $499 θα μετέτρεπε τα συστατικά σε κρασί μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που υποστηρίζεται από το iOS και το Android.
Ο James ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι πελάτες θα είναι σε θέση να επιλέξουν το είδος του κρασιού που θέλουν να φτιάξουν, από το Cabernet Sauvignon κ το Chardonnay της Napa στο Pinot Noir του Ορεγκον κ το κόκκινο χαρμάνι της Τοσκάνης.
Η ιστορία σύντομα εξαπλώθηκε σαν ιός , με εκατοντάδες εφημερίδες και ιστοσελίδες να σχολιάζουν το θέμα ,χιλιάδες άνθρωποι να κάνουν tweets γι “αυτό, κ πάνω από 200.000 άτομα να παρακολουθούν το διαφημιστικό βίντεο για τη Θαυματουργή Μηχανή στην επαναστατική τους ιστοσελίδα.
Σε ένα νέο βίντεο στην ιστοσελίδα του Wine to Wine (Κρασί για Νερό) ο Kevin Boyer παραδέχθηκε ότι το μηχάνημα δεν λειτούργησε, διότι ήταν ¨απλώς ένα κομμάτι ξύλο¨.
‘Θα ταν ένα θαύμα αν πραγματικά μπορούσαμε να μετατρέψουμε το νερό σε κρασί με ελάχιστη προσπάθεια και λίγα συστατικά. Η πραγματικότητα είναι πως η Θαυματουργή Μηχανή δεν υπάρχει’ είπε.
Αντί να αγοράσoυν μια Θαυματουργή Μηχανή, οι πελάτες μπορούν να βοηθήσουν στη μετατροπή του κρασιού σε νερό αγοράζοντας ένα τριπλό πακέτο κρασιού με την επωνυμία Wine to Water για $75-93.
Η Wine to Water ισχυρίζεται πως με την πώληση κάθε πακέτου θα σώζονται 30 ζωές, κ μπορείτε να τα αγοράσετε στην ιστοσελίδα του Wine to Water.
Το πακέτο με το λευκό κρασί αξίας US$75 θα περιλαμβάνει τρεις φιάλες Sauvignon Blanc του 2012 από το ψυχρό κλίμα του αμπελώνα της Κοιλάδας Νάπα, ενώ το πακέτο με το κόκκινο κρασί αξίας US$93 περιέχει τρεις φιάλες του 2012 Cabernet Sauvignon της Κοιλάδας Νάπα.
‘Για το κόστος της μιας φιάλης εξαιρετικού κρασιού, εξασφαλίζουμε τον τρόπο για να παραχθει 99,9% καθαρό πόσιμο νερό σε μια οικογένεια για διάστημα έως κ πέντε έτη κ αυτό είναι ένα πραγματικό θαύμα’, δήλωσε ο ιδρυτής του Water to Wine Doc Hendley.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου