Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η πρώτη πολιτική κράτηση στην Ελλάδα λόγω ανάρτησης σε Facebook!!!


Τον… μπελά του βρήκε ο υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Πάρου, Λευτέρης Καρποδίνης, ο οποίος συνελήφθη και κρατούνταν επί 3,5 ώρες στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς -στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook- ανήρτησε σχόλια για την παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Κάποιες παρορμητικές, με αρκετή δόση οργής, αναρτήσεις ερμηνεύτηκαν ως «επικίνδυνες» και στάθηκαν αρκετές ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την τοπική αστυνομία να επιλαμβάνονται της υπόθεσης.


Με διαδικασίες fast track και με υπερβάλλοντα ζήλο οι διωκτικές Αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον δημοτικό υπάλληλο για όση ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η φιέστα στο αεροδρόμιο, για το οποίο έχουν ήδη βγει τα «μαχαίρια» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όσον αφορά στην «πατρότητα» του έργου.

Οι επίμαχες αναρτήσεις ήταν οι εξής:


unnamed (4)
unnamed (5)
unnamed (6)

Μετά την εν λόγω ανάρτηση, περίπου στις 10:00 π.μ. ο υπάλληλος κλήθηκε από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι… τελεί «υπό κράτηση». Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, o Διοικητικής του Α.Τ. Πάρου, δεν ήξερε «καν» τι είχε γράψει ο Λευτέρης Καρποδίνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το πληροφορήθηκε έκπληκτος εκείνη τη στιγμή.

«Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε να γίνει σε δύο λεπτά», υπογράμμισε, μιλώντας στο zougla.gr, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πάρου, Μπάμπης Μαλλινδρέτος, που ήταν μαζί με τον -υπό κράτηση- υπάλληλο, Λευτέρη Καρποδίνη. Και συνέχισε: «Κρατούνταν ο άνθρωπος επί 3,5 ώρες, μέχρι που τελείωσαν τα εγκαίνια από τον κ. Τσίπρα. Μόλις έληξε η τελετή, ήρθε τα σήμα πως μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, από τα κεντρικά της Αστυνομίας και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί εκεί είχε φτάσει το θέμα».

Ο κ. Μαλλινδρέτος υπογράμμισε παράλληλα: «Εδώ έχουμε αναβίωση σταλινικών τακτικών. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό υπάλληλο και πολύ καλό παιδί. Όλα ξεκίνησαν από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διάβασαν στο FB την ανάρτηση και ειδοποίησαν τους ανώτερους….» σημείωσε με νόημα. «Τόσα χρόνια εδώ στην Πάρο, τέτοια περιστατικά είναι πρωτόγνωρα και δείχνουν το ύφος και το ήθος αυτής της εξουσίας που μας κυβερνάει σήμερα».

http://arouraios.gr/2016/07/i-prwti-politiki/1 σχόλια:

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη είπε...

Ευτυχώς που έχουν κλείσει τα Γκουλαγκ!

Δημοσίευση σχολίου