Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ξεφεύγουν τα πράγματα με τους λάθρο στη Λέρο +vids


Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Λέρο, μετά από νέα επεισόδια που σημειώθηκαν και στα οποία πήραν μέρος λαθρομετανάστες, αλλά και ομάδα κατοίκων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν 200 λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο στο Λακκί, εκφράζοντας φόβο για τη ζωή τους, καθώς στο hotspot που κρατούνται υπάρχουν κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν, ωστόσο το αίτημά τους να φιλοξενηθούν αλλού δεν έγινε δεκτό.


Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου περίπου 200  λαθρομετανάστες που κρατούνται στο hotspot των Λεπίδων, πραγματοποίησαν μαζική έξοδο και άρχισαν να κατευθύνονται προς το Λακκί. Σύντομα συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο του χωριού.

Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέφθασαν στο σημείο την ίδια ώρα, προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση της δημοτικής Αρχής με τους επικεφαλής των προσφύγων, την επικεφαλής συγκεκριμένης ΜΚΟ που τους συνόδευε, καθώς και τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι  λαθρομετανάστες φοβούνται για τη ζωή τους.

Όπως έλεγαν, στο hotspot των Λεπίδων υπάρχουν πολλά κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στις δομές του κέντρου πρώτης υποδοχής.

Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι συνέστησαν στους υπευθύνους των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας, να εξηγήσουν στους  λαθρομετανάστες ότι δεν υπάρχουν άλλες δομές στο νησί για τη φιλοξενία τους, και ότι πρέπει να επιστρέψουν στο κέντρο πρώτης υποδοχής όπου θα υπάρξει μέριμνα για τα προβλήματα που έχουν.

Όμως, οι λαθρομετανάστες ήταν ανένδοτοι στο ενδεχόμενο επιστροφής στο hotspot, και έτσι ο δήμαρχος επικοινώνησε με την αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Ήδη, αρκετοί πολίτες της Λέρου είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και προχωρούσαν σε αποδοκιμασίες.

Στο σημείο έφθασαν, μετά την πάροδο αρκετής ώρας, δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τους λαθρομετανάστες προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Ωστόσο, πριν προλάβει καν να μιλήσει στους λαθρομετανάστες, ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε επίθεση από ολιγομελή ομάδα λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να εμπλακούν στα επεισόδια και κάτοικοι του νησιού.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν και τα επεισόδια σταμάτησαν. Οι λαθρομετανάστες οδηγηθήκαν ξανά στο hotspot των Λεπίδων.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι που ενεπλάκησαν στα επεισόδια προπηλάκισαν μέλη αλληλέγγυων πολιτών, ΜΚΟ, καθώς και μέλη της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αναχώρησαν από το νησί πολλά μέλη Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη αναχώρηση της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το εξοφλημένο πολιτικό σύστημα. Το ΕΠΑΜ η ανατέλουσα πολιτική δύναμη.!!

http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_12.html

"Και ας μην προστρέξουν κάποιοι, να κοροϊδέψουν, να λοιδορήσουν, να ευτελίσουν να χασκογελάσουν και με ευκολία να πουν ότι « αυτά μας τα παν και άλλοι», γιατί τους προκαλούμε να μας πουν ποιος άλλος, σε παγκόσμιο επίπεδο, έπραξε κάτι ανάλογο και αν είναι τόσο απλό, γιατί δεν το κάνουν και οι ίδιοι;"

Δημοσίευση σχολίου