Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΚΕΑ - Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις 14 Ιουλίου ~ Ποιοι μπορούν να πάρουν από 200 ευρώ το μήνα


Σε εφαρμογή θέτει η κυβέρνηση από τις 14 Ιουλίου σε 30 δήμους της χώρας το πρόγραμμα καταβολής Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (200€ κατ´ άτομο) για όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το "πράσινο φως" δίνει η δημοσίευση σε ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη διάθεση 57 εκατ ευρώ έως το τέλος του 2016 με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.


Με βάση την απόφαση, το  εγγυημένο ποσό ορίζεται για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό στα 200€  ανά μήνα, για  κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δίνεται προσαύξηση 100 € ανά μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού επιπλέον  50 € ανά μήνα. Το δηλούμενο  εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης - προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση - που εισπράχθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού, κατά τους έξι  μήνες πριν από το μήνα υποβολής της αίτησης κυμαίνεται από 1.200€ έως 3.000€ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ενώ  η αξία της περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά η ακίνητη τα 90.000€ (προσαυξανόμενα κατα 15.000€ για κάθε τέκνο και έως τις 150.000€) και η κινητή τα 6.000€.

Σε περίπτωση που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, ποσοστό 50% δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα. Για το υπόλοιπο 50% υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών, μέσω τραπεζικού καταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος που ο δικαιούχος τηρεί λογαριασμό ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας, από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) των πιστωτικών ιδρυμάτων.


Οι 30 δήμοι (Περιφέρεια - Δήμος)

1. Αττική, Νέα Ιωνία 2. Αττική, Ασπρόπυργος 3. Αττική, Ελευσίνα 4. Αττική, Φυλή 5. Αττική, Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό 6. Αττική,  Αιγάλεω 7. Αττική, Κερατσίνι - Δραπετσώνα 8. Αττική,  Νίκαια - Άγιος Ιωάννης Ρέντη 9. Αττική, Πέραμα 10. Στερεά Ελλάδα,  Λαμία 11. Κεντρική Μακεδονία, Βέροια 12. Κεντρική Μακεδονία,  Παύλος Μελάς 13. Κεντρική Μακεδονία,  Κιλκίς 14. Κεντρική Μακεδονία,  Κατερίνη 15. Κρήτη,  Ρέθυμνο 16. Κρήτη,  Γόρτυνα 17. Ανατολική Μακεδονία - Θράκη,  Ορεστιάδα 18. Ανατολική Μακεδονία - Θράκη,  Καβάλα 19. Ήπειρος,  Άρτα 20. Ιόνια Νησιά,  Ζάκυνθος 21. Βόρειο Αιγαίο,  Λέσβος 22. Πελοπόννησος,  Καλαμάτα 23. Πελοπόννησος,  Σικυώνα 24. Νότιο Αιγαίο,  Κάλυμνος 25. Νότιο Αιγαίο,  Λέρος 26. Θεσσαλία,  Τρίκαλα 27. Θεσσαλία,  Ελασσόνα 28. Δυτική Ελλάδα,  Πύργος 29. Δυτική Ελλάδα,  Αιγιαλεία 30. Δυτική Μακεδονία, Καστοριά1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σταματησουμε επιτελους να ειμαστε ενα γκρουπουσκουλο, και να γινουμε λαος που ξερει τι θελει με αξιες, και οραμα στο μελλον.!!

Mε υπογραφες και δεσμευση ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ !!!
ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ !!!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!
Οσο και να ψάχνετε παντου on line αλλα και off line δεν θα βρειτε κόμμα που να έχει έστω Ψελλίσει κάτι παρόμοιο.!!!
Και …για όσους βαριούνται (κακώς!) να διαβάζουν, η Νομική Δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. και σε βίντεο! https://www.youtube.com/watch?v=rNAXAiFjBa0&feature=share

Ρηξικέλευθη απόφαση για τα καθιερωμένα Ελληνικά δεδομένα !!!
Το Ε.ΠΑ.Μ. προκαταβολικά δεσμεύεται με ομολογία ποινικής ενοχής και ποινική ρήτρα τη δήμευση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των μελών της ηγεσίας του και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αν τυχόν αθετήσει τις δεσμεύσεις του προς τον Ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια ομολογία που έχει νομική ισχύ και μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει εναντίον του Ε.ΠΑ.Μ. εάν αυτό προδώσει, αν γίνει σαν τον Τσίπρα.!!!
Ποτέ κανένα άλλο πολιτικό σχήμα στην ιστορία αυτής της χώρας δεν τόλμησε να δεσμευθεί απέναντι στον Ελληνικό λαό μ' αυτόν τον τρόπο.

Γιατι κυριες και κυριοι ΑΥΤΟ είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με τον ΛΑΟ.!! https://www.anapoda.news/2016/07/dilosi-desmeysi-pros-ton-elliniko-lao/

Δημοσίευση σχολίου