Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση αστυνομίας για τη σημερινή απομάκρυνση της σαβούρας από τον Λευκό Πύργο



Αστυνομική συνδρομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της εικόνας της πλατείας Λευκού Πύργου. *Απομακρύνθηκαν & οι τελευταίοι άστεγοι λαθρομετανάστες.

Σήμερα (07-08-2011) το πρωί,...
 δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνέδραμαν τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην απομάκρυνση σκηνών, παραπηγμάτων, πανό και άλλων αντικειμένων από την πλατεία Λευκού Πύργου και τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου.

Από τον ευρύτερο χώρο της πλατείας απομακρύνθηκαν (26) σκηνές και άλλα αντικείμενα, για την αποκομιδή των οποίων χρειάστηκαν πάνω από (10) φορτηγά.

Κατά τη διάρκεια της συνδρομής και των αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί (Βούλγαρος-Αλγερινός), ηλικίας από 20 ως 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου «περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς», του Νόμου που αφορά την «Προστασία του Περιβάλλοντος» και για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων και της Νομοθεσίας που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τους χώρους οργανωμένης κατασκήνωσης.

Σημειώνεται ότι ο υπήκοος Αλγερίας βαρύνεται με την επιπλέον κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου