Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη


Οδηγός ταξί έζησε τον εφιάλτη στα χέρια ρατσιστών Ρωσοτσετσένων.

Ο 43χρονος μάλιστα έχει στο λαιμό του τα σημάδια που μαρτυρούν την επίθεση που δέχτηκε, ενώ επισημαίνει πως οι δράστες, πιθανότατα με καταγωγή από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι και επέδειξαν μεγάλη αγριότητα.

«Κατόρθωσα να τους χτυπήσω προσπαθώντας να απελευθερωθώ και να βγάλω τη θηλιά από το λαιμό μου. Αυτό όμως που σε σοκάρει είναι πως ακριβώς πίσω μου...
 στην πιάτσα ήταν ένα ταξί με γυναίκα οδηγό. Τι θα γινόταν εάν είχαν επιβιβαστεί σε εκείνο το όχημα;», λέει ο ίδιος.


Η περιπέτεια του 43χρονου οδηγού ταξί ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής λίγη ώρα αφότου επιβιβάστηκαν στο ταξί του δύο άντρες, που του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Τούμπα. «Ημουν στην πιάτσα της Πυλαίας. Από εκεί μπήκαν παριστάνοντας τους πελάτες», εξηγεί ο 43χρονος οδηγός, που έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις αρχές, οι υποτιθέμενοι πελάτες, δύο άντρες ηλικίας 35 με 40 ετών, ανέβηκαν στο ταξί του και ο ένας από αυτούς κάθισε στη μπροστινή θέση, ενώ ο συνεργός του στο πίσω κάθισμα. «Φτάνοντας πίσω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών, μου είπαν να σταματήσω και πριν προλάβω να καταλάβω τι έγινε, αυτός που καθόταν πίσω μου πέρασε μία θηλιά στο λαιμό. Δεν ήταν απλά ένα σκοινί, ήταν έτοιμο δεμένο σε θηλιά», είπε ο 43χρονος οδηγός.


Με αιχμηρό αντικείμενο

Την ίδια ώρα ο συνεργός του στο μπροστινό κάθισμα τον απειλούσε με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι ή κατσαβίδι, ζητώντας του και τα χρήματα από τις εισπράξεις. «Φαίνεται πως κουμάντο έκανε αυτός που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Σε κάποια στιγμή, χτύπησα τον μπροστινό και ο συνεργός του από πίσω άρχισε να τραβάει το σκοινί σαν να ήθελε να με πνίξει. Προσπάθησα να γυρίσω προς τα πίσω και να βγάλω το σκοινί από το λαιμό μου. Ηταν απίστευτα προετοιμασμένοι», αναφέρει ο 43χρονος οδηγός ταξί. Τελικά, οι δράστες αφού άρπαξαν περίπου 100 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 43χρονος ταξιτζής, τράπηκαν σε φυγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου