Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική επίθεση


Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά σε συνεργασία με το Τ.Α. Νίκαιας, η υπόθεση της ένοπλης ρατσιστικής επίθεσης και ληστείας σε βάρος υπαλλήλου Σούπερ Μάρκετ, που διαπράχθηκε στο Πέραμα την 10-9-2012.

Συγκεκριμένα την 10.30 ώρα της 10-9-2012 δύο (2) δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Ειρήνης στο Πέραμα αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος Έλληνας...
 υπάλληλος Σούπερ Μάρκετ και μετέφερε τσάντα με τις εισπράξεις της επιχείρησης σε υποκατάστημα Τράπεζας. Οι δύο (2) δράστες εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή στάση του οχήματος στο φανάρι κατέβηκαν από τη μοτοσυκλέτα και ο μεν οδηγός άρπαξε την τσάντα από το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού, ενώ ο συνεπιβάτης πυροβόλησε στο αριστερό πόδι και τραυμάτισε τον 23χρονο υπάλληλο. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσυκλέτα.

Μετά από πολυήμερες έρευνες και εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε χθες (23-11-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή του Πολυγώνου, ο ένας από τους δύο δράστες και συνελήφθη.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό λαθρομετανάστη Αλβανικής καταγωγής ο οποίος ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον παθόντα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε (5) φυσίγγια, ένα (1) ζευγάρι μαύρα γάντια, τρία (3) τσαντάκια μέσης, ρουχισμός, υποδήματα καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Όπως εξακριβώθηκε επίσης, ο 27χρονος αλλοδαπός είναι ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε την 08.00 ώρα της 9-8-2012 στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν με την απειλή πιστολιού, που κρατούσε ο 27χρονος, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.





Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί για κλοπές στην Ημαθία


Σε κινητό… σούπερ μάρκετ είχαν μετατρέψει το αυτοκίνητο που επέβαιναν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν στο Σταυρό Ημαθίας. Μέσα υπήρχαν συσκευασίες με διάφορα προϊόντα που πιθανολογείται ότι έχουν κλαπεί από κάποιο κατάστημα.


Οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 30, 34 και 39 χρόνων είχαν ακόμη και ένα πακέτο… χαρτοπετσέτες, μαζί με 149 σοκολάτες διαφόρων ειδών, 52 συσκευασίες με φέτα, 30 μπουκάλια ελαιόλαδο των δυο λίτρων, δέκα μπουκάλια νερού 500 ml και δυο αθλητικές φόρμες.

Για τίποτε από αυτά δεν διέθεταν αποδείξεις ή άλλα παραστατικά αγοράς κι έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας τους οδήγησαν στα κρατητήρια και τους ανακρίνουν για να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν στα χέρια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου