Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση στην Κόρινθο


Δύο νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 19 και 18 ετών, συνελήφθησαν στα Σελιανίτικα Κορινθίας, γιατί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη Συκιά Κορινθίας, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού και αφού τους χτύπησαν με ρατσιστικό μίσος, στη συνέχεια τους "απαλλοτρίωσαν" όσα χρήματα βρήκαν.

Στην κατοχή των Αλβανών...
 και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό που είχαν πάρει από τους ηλικιωμένους κι ένα μαχαίρι.



Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες σε οικίες στα Βόρεια Προάστια.


Συνελήφθησαν τρείς (3) λαθρομετανάστες αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, μέλη της σπείρας.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες σε οικίες στα Βόρεια Προάστια.

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της 20-11-2012, στην Πεντέλη και στην Καλλιθέα τρείς (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 22, 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας. Αναζητείται 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν από τριμήνου συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ενοίκων οικιών στις περιοχές της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων. Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου ή τα παράθυρα και με απειλή μαχαιριών ή πιστολιού απειλούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει δώδεκα (12) ληστείες και δύο (2) διαρρήξεις σε κατοικίες. Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, εντόπισαν τους δύο, να επιβαίνουν σε όχημα, στην περιοχή «Σελινιάτικα» του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας και τους συνέλαβαν. Επιπλέον, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθη και ο τρίτος, λίγες ώρες αργότερα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Στην κατοχή τους, οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει, ένα μαχαίρι, ένα φακό, ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και το όχημα, στο οποίο επέβαιναν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα δύο άτομα, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έως και την 21-11-2012, στο Ξυλόκαστρο και την Συκιά Κορινθίας, είχαν διαπράξει δύο (2) κλοπές σε καταστήματα, δύο (2) κλοπές σε σχολείο, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, όπου συνολικά αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σύλληψη 47χρονου Αλβανού για κατοχή και μεταφορά σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22-11-2012) το βράδυ, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 47 ετών, για κατοχή και μεταφορά σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπό που εισάγει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από Αλβανία και της διακινεί σε άλλους μικροεμπόρους, τον εντόπισαν στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου και τον συνέλαβαν.


Κατασχέθηκαν:

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -55- κιλών και -465- γραμμ.

Το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου