Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1 +Βίντεο




Ισόπαλο έληξε τελικά το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-1 από το 27ο λεπτό με γκολ του Τζεμπούρ, ενώ η ισοφάριση ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 88ο λεπτό με τον Αθανασιάδη. Δείτε σχετικό βίντεο...









Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχασε την ηρεμία του στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να γίνονται διαδοχικά λάθη σε άμυνα και κέντρο. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ του Γλύκου. Στο 8' το σουτ πάνω στην κίνηση από τον Μασάντο περασε ψηλά άουτ. Η φάση ξεκίνησε από ένα κάκιστο βολέ του Γλύκου. Στο 13' ο Τοροσίδη έβγαλε για τον Τζιμπούρ στο κέντρο της άμυνας, ύστερα από λάθος του Λίνο και τους Βιβιάν και Γλύκο να σταματούν την τελευταία στιγμή τον φορ των Πειραιωτών.


Οι επελάσεις του Αμπντούν

Κίνδυνος θάνατος ήταν για τον Ολυμπιακό οι επιθέσεις του Ολυμπιακού από την αριστερή πλευρά με τον Αμπντούν να είναι σε τρομερά κέφια. Ο Αλγερινός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» «όργωνε» με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην μπορούν να το συγκρατήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο, αλλά και τρεις παίκτες να πέφτουν πάνω του για να τον κόψουν.


0-1 με λάθος Γλύκου

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μετά το 25λεπτό και προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή του Κάρολ, όμως προδόθηκε και πάλι από λάθη που έγιναν στο χώρο του κέντρου και από τον τερματοφύλακα, αφήνοντας τον Τζιμπούρ να διανύσει μια απόσταση 20 μέτρων χωρίς μαρκάρισμα και να «σκοτώσει» τον Δικέφαλο με ένα δυνατό σουτ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του 0-1(27’). Ευθύνη φέρει και ο Γλύκος με το λανθασμένο διώξιμο του που την έστειλε πάνω στον Γαλλοαλγερινό επιθετικό.


Χαλαρά ο Ολυμπιακός, προβληματικός ο ΠΑΟΚ

Το γκολ επηρέασε σημαντικά την ψυχοσύνθεση των παικτών του ΠΑΟΚ που συνέχισαν να κάνουν λάθη στην τελική πάσα. Ο Δώνης βλέποντας ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορούν να αντιδράσουν ζητούσε διαρκώς πίεση στο χώρο του κέντρου που ήταν το αδύνατο σημείο του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας το προβάδισμα στο σκορ και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έπαιξαν συντηρητικά. Έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ περιμένοντας τους Θεσσαλονικείς πίσω από το κέντρο.


Έξω ο Έτο μέσα ο Κωνσταντινίδης

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Έτο να φεύγει από το παιχνίδι και την θέση του να παίρνει ο Κωνσταντινίδης. Σωστή η αλλαγή του Δώνη καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν εκνευριστικός με το παιχνίδι του.
Από ένα νέο λάθος ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στ 0-2 όμως ο Γλύκος έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 53ο λεπτό. Ο Αμπντούν από τα αριστερά έβγαλε τη συρτή σέντρα με τον Βιβιάν να διώχνει άσχημα με τον Φουστέρ να κάνει ένα τεχνικό σουτ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να απλώνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Οι ποδοσφαιριστές του συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο να μην έχουν καθαρό μυαλό. Όλες οι μεταβιβάσεις ήταν λανθασμένες και στα τυφλά, είτε από κοντινή απόσταση, είτε με σέντρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το έργο των παικτών του Ολυμπιακού να είναι ξεκούραστο. Είχε τον έλεγχο του αγώνα επιβάλλοντος τον δικό του ρυθμό.

Τα εγκληματικά λάθη του ΠΑΟΚ δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ζαρντίμ για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Όπως στη φάση του 65ο λεπτό ύστερα από λάθος των Βιβιάν και Κάτσε με τον Τζιμπούρ να βγάζει τετ α τετ τον Φουστέρ με τον Γλύκο, όμως το πλασέ του Ισπανού πέρασε άουτ.


Πίεση ΠΑΟΚ και 1-1

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Λίνο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 69ο λεπτό έπιασε το δυνατό σουτ με τον Κάρολ να μπλοκάρει την μπάλα με 2η προσπάθεια. Η επόμενη ευκαιρία για την ομάδα του Δώνη ήρθε από στημένη φάση. Στο 76ο λεπτό ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ στο πρώτο δοκάρι με τον Φωτάκη να τσιμπάει την μπάλα, αλλά ο Κάρολ είπε όχι διώχνοντας με το σώμα την μπάλα

Ο ΠΑΟΚ που έστω και ανορθόδοξα πάλευε για την ισοφάριση την πέτυχε στο 88ο λεπτό. Ύστερα από την πρώτη σοβαρή σέντρα που βγήκε στο παιχνίδι από τον Σαλπιγγίδη ο Κλάους μπροστά από Σιόβα και Τοροσίδη έκανε την προβολή και 1-1.

gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου