Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Φριχτές ρατσιστικές επιθέσεις μέσα σε σπίτια


Εξαρθρώθηκε, υστέρα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ρατσιστικές επιθέσεις σε ηλικιωμένους Έλληνες και στη συνέχεια του λήστευε με βασανισμούς, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (7-2-2013) το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι...
Ρουμανίας, ένας 29χρονος και μία 20χρονη, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 21χρονος ομοεθνής τους, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Τίρυνθας, του Αργολικού, της Δαλαμανάρας και του Ναυπλίου Αργολίδας. 


Ειδικότερα, όπως προέκυψε, κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
  •  Την 5-11-2012 το βράδυ, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κόσμημα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  •  Την 19-11-2012 και πρώτες πρωινές ώρας, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε ζεύγος ημεδαπών, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  •  Την 1-2-2013 το πρωί, στο Αργολικό Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  •  Την 2-2-2013 το βράδυ, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  •  Την 4-2-2013 το πρωί, στο Αργολικό Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  •  Την 11-12-2012 το απόγευμα, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κόσμημα.
  •  Την 11-12-2012 το απόγευμα, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Την 15-11-2012 το πρωί, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  •  Την 11-12-2012 το απόγευμα, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και κόσμημα.
  •  Κατά το χρονικό διάστημα από 22-12-2012 έως 24-12-2012, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  •  Την 2-2-2013 το μεσημέρι, στο Αργολικό Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  •  Την 4-2-2013 το πρωί, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τις -11.000- ευρώ.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Επιπλέον, σε βάρος του 29χρονου, εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άλλου μέλους της εγκληματικής ομάδας. 

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.









Αλβανός λαθρομετανάστης πυροβόλησε 20χρονη στο πρόσωπο! 

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ρουμανίας, που διαπράχθηκε την 01.30’ ώρα της 6-6-2011 στα Σεπόλια. 

Δράστης είναι 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ύστερα από έντονη λογομαχία που είχε με την 20χρονη, μέσα στο αυτοκίνητο του, την πυροβόλησε με περίστροφο στο πρόσωπο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ο δράστης συνελήφθη, μετά από Ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, προχθές (7-2-2013) το βράδυ στην Πλ. Αττικής και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


«Θηλυκές» κλοπές με θύματα ηλικιωμένες

Με μπόλικο  θράσος επιτέθηκαν μέρα- μεσημέρι  σε μια ηλικιωμένη γυναίκα  που περπατούσε σε έναν δρόμο  στην Πάτρα δυο νεαρές αλλοδαπές και την χτύπησαν για να αρπάξουν το πορτοφόλι της που περιείχε μόλις 45 ευρώ. Οι δυο λησταρχίνες τράπηκαν σε φυγή, αλλά η μια εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και συνελήφθη.



Πρόκειται  για μία 22χρονη Ρουμάνα, η οποία υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν κάδο απορριμμάτων μέσα στο οποίο είχαν προλάβει να πετάξουν το πορτοφόλι, αφού πρώτα η συνεργός της που αναζητείται πήρε από μέσα τα χρήματα. Η νεαρή δράστιδα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που της άσκησε δίωξη για ληστεία κατ’ συναυτουργία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού της συνεχίζονται.



* Πιο… τρυφερή  ήταν μια άλλη Ρουμάνα που  έσπευσε να αγκαλιάσει το θύμα της, δήθεν για να τη χαιρετήσει! Η 70χρονη γυναίκα που περπατούσε την ώρα εκείνη στο χωριό της στην Πέλλα, τα έχασε και δεν κατάλαβε ότι την ώρα των εναγκαλισμών η δράστιδα έβγαλε ταχυδακτυλουργικά από το λαιμό της τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε! Όταν αντιλήφθηκε ότι έλειπε, ειδοποίησε την Αστυνομία άνδρες της οποίας κατάφεραν να ανακαλύψουν την ταυτότητα της 38χρονης αλλοδαπής. Όμως, το αυτόφωρο είχε παρέλθει κι έτσι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της χωρίς να την συλλάβουν.


Με τους τόνους φέρνουνε οι λαθρομετανάστες τα ναρκωτικά



Τέλος στη δράση κυκλώματος εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών Ελλήνων, ηλικίας 29,28, 29 και 27 ετών, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους, που οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας, με σκοπό τη μεταφορά της στην Αθήνα. 
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων ερευνών και επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το Άκτιο Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, χθες (08-02-2013) το βράδυ, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 29χρονο ημεδαπό, μέσα στο οποίο βρέθηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (236) κιλά.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 28 και 29 ετών), που λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και το οποίο εντοπίστηκε στο Άκτιο Πρέβεζας.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης:
  • στο κύκλωμα ενεργό ρόλο διαδραματίζει και 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί την 06-02-2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
  • ιθύνων νους της μεταφοράς των ναρκωτικών είναι αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ αρχηγικό ρόλο στην σπείρα έχει ο 29χρονος δράστης, που συνελήφθη ως προπομπός και προέκυψε ότι κατένειμε ρόλους και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη ως προς τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν:
  • έξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -161- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -236.393- γραμμαρίων.
  • μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (7) γραμμαρίων.
  • δύο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.
  • τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
  • το χρηματικό ποσό των (3195) ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.




Αλβανοί λαθροεγκληματίες ρήμαξαν 88 (!) αυτοκίνητα στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκαν χθες (08-02-2013) μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, σωρεία διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων στην πόλη της Ρόδου. 

Δράστες είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη από κοινού διακεκριμένων κλοπών.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ακόμη ενός 32χρονου υπηκόου Αλβανίας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 06-02-2013 (Τέταρτη) το βράδυ στην πόλη της Ρόδου εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες μέρες. 

Από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε ο 31χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι (6) κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκίνητου, εκ των οποίων το ένα ήταν ειδικά διαμορφωμένο (τροχισμένο). 

Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του (τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται). 

Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Ρόδου οι δυο δράστες παραβίασαν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία οι αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α.

Μάλιστα σε τέσσερις (4) περιπτώσεις αφαίρεσαν τα ίδια τα οχήματα και αφού τα χρησιμοποίησαν για μικρό χρονικό διάστημα, τα εγκατέλειψαν σε άλλα σημεία της πόλης.
Τονίζεται ότι οι δράστες επέλεγαν για να παραβιάσουν αυτοκίνητα που, είτε ήταν ανασφάλιστα (ξεκλείδωτα), είτε στο εσωτερικό τους οι παθόντες είχαν αφήσει σε εμφανή σημεία διάφορα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων προέκυψε ότι ο 31χρονος πούλησε στον 32χρονο ομοεθνή ένα φορητό Η/Υ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και μια γυναικεία τσάντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ. Τα εν λόγω αντικείμενα βρέθηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί ο 32χρονος στην περιοχή Φαληράκι και κατασχέθηκαν.
Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, χθες το απόγευμα εκδόθηκαν από το κ. Ανακριτή Ρόδου εντάλματα σύλληψης και αμέσως συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 31χρονος.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.



Αλβανοί χτύπησαν και λήστεψαν Αφγανό λαθρομετανάστη στο Γύθειο

Λιγότερο  από 24 ώρες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αρεόπολης για να εξιχνιάσουν τη ληστεία σε βάρος ενός 24χρονου Αφγανού, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από δυο κακοποιούς τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του.

Οι δράστες του άρπαξαν όσα χρήματα είχε και ηλεκτρονικές συσκευές και τράπηκαν σε φυγή.
Η έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός από τους ληστές, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε τη ληστεία με χτυπήματα και με την απειλή όπλων, ενώ αποκάλυψε και την ταυτότητα του συνεργού του που αναζητείται. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες στην περιοχή.





Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια, κυλικεία, καταστήματα και διαμερίσματα στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης
Τα μέλη της σπείρας παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε τρείς (3) αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) μελών της σπείρας, εκ των οποίων
οκτώ (8) είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών
Συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής
Εξιχνιάσθηκαν δεκαεννέα (19) περιπτώσεις κλοπών
Εξαρθρώθηκε στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου σπείρα ανηλίκων που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια, κυλικεία, καταστήματα και διαμερίσματα στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης.
Τα μέλη της σπείρας παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε τρείς (3) αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) μελών της σπείρας εκ των οποίων οκτώ (8) είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών και δύο (2) 19χρονοι, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση. Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 7-2-2013, στο Μαρούσι οι τρείς (3) Αλβανοί υπήκοοι (ηλικίας 18, 36 και 53 ετών) που προμήθευαν τους ανήλικους με ναρκωτικά.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία και κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων, κυλικεία Γυμναστηρίων και Κοιμητηρίων, καταστήματα και διαμερίσματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα. Οι δράστες εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα από μηχανήματα αυτόματων πωλητών και άλλα αντικείμενα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις κατοικίες των τριών (3) συλληφθέντων αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ναρκωτική ουσία MDMA συνολικού βάρους 7,3 γραμμ.
  • Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 9 γραμμ.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καμουφλαρισμένη σε ποντίκι Η/Υ.
  • Τηλεοράσεις.
  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
  • Ρολόγια.
  • Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
Όπως έχει εξακριβωθεί η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει διαπράξει στις περιοχές Αμαρουσίου και Πεντέλης δεκαεννέα (19) κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.








Συνελήφθησαν πέντε άτομα στα Ιωάννινα που εμπλέκονται σε κλοπές και μετέπειτα εκποίηση των κλοπιμαίων
Κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρονικών συσκευών, μαχαιριών και διαρρηκτικών εργαλείων
Συνελήφθησαν χθες (09-02-2013) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 40 ετών, δύο ομογενείς, 49 και 59 ετών και ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, οπλοκατοχής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 36,49 και 59 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένου εξωλέμβιου κινητήρα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 36χρονος δράστης προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές διαφόρων αντικειμένων και στη συνέχεια εκποιούσε τα κλοπιμαία, είτε ο ίδιος είτε με τη βοήθεια συνεργών του, μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε επίσης ότι η 40χρονη αλλοδαπή συλληφθείσα και ο 40χρονος ημεδαπός είχαν αναλάβει την αποδοχή, τη φύλαξη και απόκρυψη των κλοπιμαίων στο σπίτι τους στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Στην κατοχή των δραστών, αλλά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο εξωλέμβιοι κινητήρες, που είχαν αφαιρεθεί από βάρκες στην Αμφιθέα Ιωαννίνων.
  • ένας δορυφορικός αποκωδικοποιητής, ένα δορυφορικό πιάτο, μία συσκευή βίντεο και τέσσερα ραδιοκασετόφωνα.
  • κοσμήματα και χρυσαφικά.
  • ένα πολεμικό μαχαίρι επιβίωσης, ένα στιλέτο, ένας κόφτης καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τανάλια κτλ) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων).
  • μία ρέπλικα περιστρόφου, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και μία ξιφολόγχη.
  • ένα δελτίο ταυτότητας ημεδαπού, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια στο Τ.Α. Πρέβεζας.
  • διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων.
  • ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.
  • το χρηματικό ποσό των (423) ευρώ και (4.600) λεκ Αλβανίας.
  • δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων διεξάγεται ενδελεχή έρευνα τόσο για τη προσδιορισμό της προέλευσης των κλοπιμαίων και την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων τιμαλφών - αντικειμένων όσο και για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων και του περιουσιακού οφέλους που αποκόμισαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου