Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πώς προέκυψαν χιλιάδες βίντεο με την πτώση του μετεωρίτη


Η πτώση του μετεωρίτη στην κεντρική Ρωσία καταγράφηκε σε βίντεο από χιλιάδες κάμερες.

Πώς συνέβη όμως αυτό;

Ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι σχεδόν κάθε Ρώσος...
που αγοράζει ένα αυτοκίνητο δυτικοευρωπαϊκής προέλευσης, το παραγγέλνει με κάμερα ελέγχου της κυκλοφορίας και του πίνακα οργάνων. Οι Dash-Cameras λειτουργούν, όπως οι κάμερες ασφαλείας που τοποθετούνται σε τράπεζες, βίλες, κλπ. για την αποτροπή ληστειών.

Οι κάμερες λειτουργούν μέσα στο αυτοκίνητο όλη τη διάρκεια της διαδρομής και εξασφαλίζουν στους οδηγούς αποδεικτικό υλικό για τα δικαστήρια σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου συμβάντος. Αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις στη Ρωσία, ποιος ευθύνεται σε κάποιο ατύχημα. Mπορεί επίσης ο οδηγός να αντιμετωπίσει τις εκβιαστικές κατηγορίες των αστυνομικών οργάνων, ότι π.χ. είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας. Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο, όπου οι αστυνομικοί δωροδοκούνται με κάποιο ποσό, για να μην κόψουν κλήση στον παραβάτη.

Στους δρόμους της χώρας έχασαν μόνον το 2012 περίπου 28.000 άνθρωποι τη ζωή τους σε 200.000 τροχαία ατυχήματα. Οι συνθήκες θυμίζουν ζούγκλα και επικρατεί ο νόμος του μεγαλύτερου οχήματος. Όσο πιο ογκώδες το όχημα, όσο πιο μεγάλο το πορτοφόλι του οδηγού του, τόσο πιο ανεξέλεγκτα κινείται στον δρόμο.
Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου με άπειρες τρύπες και άλλες παγίδες. Ανάμεσά τους η έλλειψη προδιαγραφών ασφαλείας και φωτισμού, που κάνουν κάθε διαδρομή περιπέτεια με αβέβαιο τέλος.

Κερασάκι στην τούρτα θεωρείται η ρώσικη Τροχαία, γνωστή για σκάνδαλα διαφθοράς και δωροδοκίας, αλλά και για τη βάρβαρη συμπεριφορά της. Τα ρώσικα δικαστήρια δέχονται ως αποδεικτικό υλικό τα βίντεο από τις κάμερες και από τότε που εξοπλίζονται αρκετά αυτοκίνητα με Dash-Cams, έχει βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου