Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

106.000 βιογραφικά για 20 θέσεις εργασίας!


Περισσότερα από 106.000 βιογραφικά έχει στην βάση δεδομένων της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την στιγμή που οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να προσφέρει το επόμενο διάστημα δεν θα ξεπερνούν τις 20, γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αγωνία χιλιάδων ανέργων για μια θέση απασχόλησης.

Με την κυβέρνηση να έχει κλείσει ερμητικά την πόρτα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις...
να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι ελάχιστες σε σχέση με την μεγάλη προσφορά που υπάρχει.

Νέοι και νέες με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες ψάχνουν να βρουν μια δουλειά, ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική τους κατάρτιση, για όσες ώρες της ημέρας έχει ανάγκη η επιχείρηση, δίχως, τις περισσότερες φορές, να έχουν την οποιαδήποτε οικονομική αξίωση. Πολλοί δε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετακομίσουν, σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν αν πρόκειται να βρουν μια δουλειά.

Η πλημμυρίδα βιογραφικών που κατακλύζει καθημερινά τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης στους εργαζομένους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα πλέον να απασχοληθούν ακόμη και με ημιαπασχόληση, προκειμένου να πάρουν 400 ή 500 ευρώ τον μήνα.

Η αύξηση της ανεργίας και άρα των υποψηφίων που αναζητούν εργασία σε συνδυασμό με τη μείωση της ζήτησης προσωπικού από την πλευρά των εταιριών, έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη του αριθμού των βιογραφικών που λαμβάνουν για κάθε αγγελία. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Χάρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Τμήματος Μόνιμης Στελέχωσης, της Adecco Ελλάδας, «ακόμη και για μια θέση μπορεί να σταλούν 1.500 βιογραφικά».

Δυσοίωνες όμως είναι οι προβλέψεις και για το μέλλον στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Α’ Τρίμηνο 2013 «το 9% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, το 25% μείωση ενώ το 66% δεν προβλέπει μεταβολή, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 διαμορφώνονται στο -16%». 


http://www.euro2day.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου