Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μία ακόμη ρατσιστική επίθεση σε σχολείο


Με μεγάλη προσοχή ερευνά η Αστυνομία  στα Ιωάννινα ένα βίαιο περιστατικό που έγινε μέσα σε λύκειο της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου Έλληνα μαθητή με αλυσίδες και λοστούς, καθώς τα κίνητρα ήταν ρατσιστικά.

Το  επεισόδιο συνέβη την περασμένη Πέμπτη, αμέσως μετά...
τον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ και μέσα στο σχολείο του θύματος. Ως δράστες φέρονται τέσσερις συνομήλικοί του αλβανικής καταγωγής, που όμως είναι μαθητές άλλου λυκείου. 

Ο 17χρονος βρισκόταν στο προαύλιο, όταν εισέβαλαν ξαφνικά οι δράστες και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με πρωτοφανή αγριότητα μπροστά σε δεκάδες μαθητές και καθηγητές που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, χωρίς να τολμούν να επέμβουν.

Οι  εκπαιδευτικοί κάλεσαν την Αστυνομία  άνδρες της οποίας ηρέμησαν  τα πνεύματα, αλλά δεν έγινε  γνωστό αν συνέλαβαν τους δράστες  ή αν εκείνοι πρόλαβαν να  διαφύγουν. 

Πάντως, η επίθεση έχει  προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς  υπάρχει φόβος να γίνουν τα  ίδια υπό μορφή αντιποίνων  και τα σχολεία των Ιωαννίνων  να μετατραπούν σε αρένες. 

Πριν λίγες ημέρες σε σχολείο των Αθηνών:
 







Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για ληστεία σε βάρος 49χρονου στην οικία του στο Βόλο

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αγνώστου μέχρι στιγμής συνεργού του

Συνελήφθη χθες (11-02-2013) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας για ληστεία σε βάρος 49χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αυστραλίας στην οικία του, στο Βόλο.

Ειδικότερα, ο 40χρονος αλλοδαπός μαζί με έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του διέρρηξαν την πόρτα εισόδου οικίας 49χρονου υπηκόου Αυστραλίας και εισήλθαν στο εσωτερικό της, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 49χρονο που εκείνη την ώρα επέστρεφε στην οικία του. Στην προσπάθεια του θύματος να ακινητοποιήσει τους δράστες, αυτοί του επιτέθηκαν και τράπηκαν σε φυγή, διατηρώντας στην κατοχή τους τα κλοπιμαία.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 40χρονο δράστη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.





Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Σαλαμίνα.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και μία (1) ημεδαπή, μέλη της σπείρας.
Εξιχνιάσθηκαν επτά (7) ληστείες και δεκαοκτώ (18) διαρρήξεις
Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Σαλαμίνας σπείρα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Σαλαμίνα.
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 8-2-2013, στη Σαλαμίνα δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 40 και 27 ετών και μία (1) ημεδαπή ηλικίας 47 ετών, μέλη της σπείρας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει από διετίας εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ενοίκων οικιών και διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα στη Σαλαμίνα. Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου και με απειλή μαχαιριών ή πιστολιού απειλούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει επτά (7) ληστείες και δεκαοκτώ (18) διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία των δραστών, καθώς και στη κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :
  • Πλήθος από κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές καθώς και κινητά τηλέφωνα
  • Μία (1) καραμπίνα
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT
  • Ένα (1) πιστόλι REPLICA
  • Ένα (1) περίστροφο κρότου
  • Μία (1) συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας
  • Δύο (2) αναισθητικά σπρέι
  • Μαχαίρια
  • -255- φυσίγγια
  • -51- βεγγαλικά
  • Πλήθος εργαλείων
  • -9- ναρκωτικά δισκία
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για διακίνηση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( ICE )
Τα ναρκωτικά τα διακινούσαν αφού πρώτα τα τοποθετούσαν μέσα σε τηλεκάρτες
Βραδινές ώρες της 12-2-2013 συνελήφθησαν στους Αμπελοκήπους, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Φιλιππίνων, μία γυναίκα και ένας άνδρας, ηλικίας 45 και 35 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.
Ειδικότερα η γυναίκα διακινούσε συστηματικά από το σπίτι της κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( ICE ), την οποία τοποθετούσε μέσα σε τηλεκάρτες.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσε εκατοντάδες τηλεκάρτες των οποίων έσχιζε το περιτύλιγμα, τοποθετούσε στη συνέχεια την ποσότητα της μεθαμφεταμίνης εντός και ακολούθως την επανακολλούσε και την τοποθετούσε στην νάιλον συσκευασία πωλήσεως τηλεκαρτών στο εμπόριο, χρησιμοποιώντας για την συγκόλληση της φιάλη υγραερίου και φλόγιστρο.
Κανείς από τους αγοραστές ICE δεν είχε δει το πρόσωπό της, αφού από το παράθυρο του διαμερίσματός της έβγαζε προς το δρόμο κοντάρι στην άκρη του οποίου είχε προσαρμόσει δερμάτινη θήκη κινητού τηλεφώνου, στην οποία ο αγοραστής έβαζε το αντίτιμο και στη συνέχεια αυτή τοποθετούσε την τηλεκάρτα με την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.
Σημειώνεται ότι ταξινομούσαν τις τηλεκάρτες με τις ενδείξεις 5, 10, 15, 20 ευρώ, ανάλογα με την περιεχομένη σε κάθε τηλεκάρτα ποσότητα ICE .
Κατασχέθηκαν:
  • Εβδομήντα τέσσερις (74) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( ICE ) βάρους -30- γραμμ.
  • Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των (390) ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
  • Τρία (3) μπλοκ σημειώσεων με ιδιόχειρες σημειώσεις με αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών
  • Εκατόν ογδόντα πέντε (185) νάιλον συσκευασίες
  • Επτακόσιες πενήντα -750- τηλεκάρτες για συσκευασία-απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών
  • Τρία -3- ψαλίδια
  • Μία -1- φιάλη υγραερίου βάρους -240- ml καθώς και ένα -1- φλόγιστρο υγραερίου για την συγκόλληση των συσκευασιών
  • Ένα -1- κοντάρι με δερμάτινη θήκη.
Σε βάρος της ανωτέρω εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας και πλαστογραφία πιστοποιητικών
Συνελήφθη χθες (11-02-2013) τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, στα Κορέστεια Καστοριάς, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά αλλοδαπής, μη νόμιμης μετανάστριας και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος οδηγός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας 27χρονη ομοεθνή του, μη νόμιμη μετανάστρια, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής και κατείχε πλαστό διαβατήριο.
Ομοίως, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι και ο 45χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και έφερε διαβατήριο με πλαστά αποτυπώματα σφραγίδας.
Κατασχέθηκαν:
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
  • δύο (2) πλαστά διαβατήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 




Συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας
Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός ανήλικων που επαιτούσαν
Συνελήφθησαν για έκθεση των ανηλίκων, εννέα αλλοδαποί γονείς
Οι ανήλικοι μετά το πέρας ιατρικών ελέγχων στις οποίες υποβάλλονται θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 08-02-2013 συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στη πόλη της Θεσσαλονίκης.
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) επαιτούσαν. Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι καθάριζαν υαλοπίνακες διερχόμενων αυτοκινήτων λαμβάνοντας χρήματα από τους οδηγούς τους.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί, γονείς – κηδεμόνες των ανήλικων (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Επαιτείας» και της «Έκθεσης». Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.
Οι δεκαοκτώ (18) συνολικά ανήλικοι, τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη από τις παραπάνω Υπηρεσίες ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενοι από αστυνομικό προσωπικό και με τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οδηγήθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παροχή φροντίδας. Μετά το πέρας των εξετάσεων οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες αρωγής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς. 





Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν για ληστεία σε βάρος ομοεθνούς τους
Συνελήφθησαν, χθες (11.02.2013) τα ξημερώματα στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας από 23 έως και 31 ετών, για ληστεία σε βάρος ομοεθνούς τους.
Ειδικότερα, προχθές (10.02.2013) το βράδυ στην Ιεράπετρα, οι ανωτέρω συλληφθέντες εισήλθαν στην οικία 32χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας οι πέντε αλλοδαποί και άμεσα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, με τη συνδρομή του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και συνελήφθησαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου