Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ηλίθιο σύστημα που ελευθερώνει επικίνδυνους ρατσιστές


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, έξι (6) περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, ληστείας, κλοπής και απόπειρας κλοπής , στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. 

Συνελήφθη, χθες (12-2-2013) το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 16χρονος γύφτος, για...
απόπειρα κλοπής, ενώ επίσης κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμη έναν 21χρονο γύφτο, συνεργό του 16χρονου, ο οποίος αναζητείται ως δραπέτης των Φυλακών Αυλώνας, από την 25-5-2012, όταν και δεν επέστρεψε από άδεια που του είχε χορηγηθεί. 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (11-2-2013) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν όχημα ημεδαπού, προσπάθησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. 

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε χθες (12-2-2013) το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας και συνελήφθη ο 16χρονος, εντός των ορίων του αυτοφώρου. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε επίσης ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες ληστείες, κλοπές και απόπειρα κλοπής:
  • Την 23-10-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο 103 χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, αφού χτύπησαν με ρόπαλο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, αφαίρεσαν από το φορτηγό όχημα του 300 λίτρα πετρέλαιο και ένα κινητό τηλέφωνο. 
  • Την 10-2-2013 το βράδυ, στο 103 χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν τσάντα Ελληνίδαςς, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 16-1-2013 το μεσημέρι, στον Άσσο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν όχημα Έλληνα, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα. 
  • Την 29-1-2013 το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν όχημα Έλληνα, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα. 
  • Την 12-2-2013 το βράδυ, στο Λέχαιο Κορινθίας, προσπάθησαν να αφαιρέσουν το φορτηγό όχημα, ιδιοκτησίας Ελληνίδας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. 
Ο 16χρονος οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα αδικήματα.



Δεν του κόλλησε το παπούτσι & ο γύφτος τον μαχαίρωσε

Με μία μαχαιριά, μία γροθιά και χτύπημα με την λαβή αιχμηρού  αντικειμένου στο κεφάλι πλήρωσε τσαγκάρης στον Πύργο την άρνησή του σε νεαρό γύφτο να του κολλήσει το παπούτσι.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από δύο ώρες από την ομάδα ΔΙΑΣ που έκανε τον τόπο άνω κάτω για να τον βρει ενώ ο ηλικιωμένος τσαγκάρης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος.

Ήταν τρεις το μεσημέρι και ο γνωστός σε όλους τσαγκάρης στην ανατολική πλευρά στα Χαλικιάτικα μαζέψει τα πράγματα του είχε κλείσει την πόρτα του καταστήματός του και ετοιμαζόταν να φύγει.

Στο τσαγκαράδικο μπήκε ένας γύφτος ο οποίος του έδειξε το παπούτσι που φόραγε και του ζήτησε να το κολλήσει αλλά ο τσαγκάρης αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει κλείσει και φεύγει. Τότε ο πελάτης…τον χτυπά γροθιά στο πρόσωπο, βγάζει ένα μαχαίρι και αρχικά τον χτυπά με την λαβή στο κεφάλι και εν συνεχεία τον μαχαιρώνει στην πλάτη.

Κάτοικοι της περιοχής που αντελήφθησαν τι έγινε ειδοποίησαν την Αστυνομία και έσπευσε η Ομάδα Δίας όπου ο ηλικιωμένος μέσα στην ζάλη του, τους είπε τι περίπου έγινε.

Αμέσως άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του και κατάφεραν να συλλάβουν στην Αγίου Γεωργίου λίγο πριν τα φανάρια κοντά στα βενζινάδικα. Στο αυτοκίνητο βρήκαν το μαχαίρι και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου κρατείται και θα προσαχθεί αύριο στον εισαγγελέα.




Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, επτά (7) περιπτώσεις κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και καλωδίων, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, την 10-2-2013 το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 22χρονος γύφτος, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις (3) συνεργούς του. 

Ειδικότερα, την 10-2-2013 το μεσημέρι, ο 22χρονος, μαζί με ακόμα τρία άτομα, μπήκαν σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας Έλληνα και αφαίρεσαν τμήμα μεταλλικής σκεπής από αποθήκη, όμως ύστερα από άμεση επέμβαση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ο 22χρονος συνελήφθη. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 28-10-2012 έως 27-12-2012, είχε διαπράξει ακόμα έξι (6) περιπτώσεις κλοπής, στο ίδιο αγρόκτημα, όπου είχε αφαιρέσει μεταλλικά αντικείμενα και καλώδια. 

Η συνολική αξία των μεταλλικών αντικειμένων και καλωδίων που είχαν αφαιρεθεί, ξεπερνά τις -15.500- ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους. 

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα .



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου