Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αφού τα σκάτωσε ο κομμουνιστής, ήρθε ο Αναστασιάδης



Ο σύντροφος Χριστόφιας παρέλαβε απο τον Τάσο Παπαδόπουλο μια Κυπριακή οικονομία ακμάζουσα, με απειροελάχιστη ανεργία, ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ και πολύ μικρο δημόσιο χρέος και έκανε ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ από το χέρι του για να τα διαλύσει!

Ο σύντροφος Χριστόφιας παρέλαβε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ προϋπολογισμού ίσο με 6% του ΑΕΠ!
Παρέλαβε ένα χρέος γύρω στο 35% του ΑΕΠ και ανεργία στο 3, 5% με 4%!
ΠΡΙΝ γίνει οποιοδήποτε PSI τα είχε διαλύσει όλα, είχε υπερδιπλασιάσει το δημόσιο χρέος και...

είχε τριπλασιάσει την ανεργία δίνοντας ταυτοχρονα τεράστιες αυξήσεις στους Κυπρίους κοπροδημόσιους και προσλαμβάνοντας και άλλους συντρόφους στο δημόσιο αέρα πάτερα.
Συνειδητά χρεοκόπησε μια χώρα προκείμενου να ανταμείψει πλουσιοπάροχα τους κρατικοδίαιτους κηφήνες που τον έφεραν στην εξουσία.

Και επειδή οι Κύπριοι ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαινει αριστερή διακυβέρνηση το ΑΚΕΛ θα ξαναδεί εξουσία μετά από 30 χρόνια.




Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στις πρώτες δηλώσεις μετά την πανηγυρική εκλογή του στις σημερινές εκλογές ανέφερε ότι θα εργασθεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους.


Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε σε ομιλία του προς οπαδούς του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος που τον υποστήριξαν ότι θα καταβάλει προσπάθειες για αποφυγή στρεβλώσεων στο μνημόνιο που πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις.

Περαιτέρω ανέφερε ότι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Κύπρος θέλει να έχει την Ευρώπη στο πλευρό της, ενώ η ίδια θα είναι απολύτως συνεπής και θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της.

7ος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης με 57,48%
Ο Ν.Αναστασιάδης



Το μήνυμα ότι η Κύπρος θα συνεργαστεί με τους εταίρους της προκειμένου να κλείσει το μνημόνιο το ταχύτερο δυνατόν, καθώς και ότι θα είναι απόλυτα συνεπής και θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της έστειλε ο νικητής των προεδρικών εκλογών Νίκος Αναστασιάδης.

Στην πρώτη του επίσημη δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του το Κυπριακό, λέγοντας ότι η διαχείρισή του θα είναι συλλογική υπόθεση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αίτημα για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (PfP) του ΝΑΤΟ.

Αυτήν την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή για την ανακήρυξη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία.

Νωρίτερα, την πρώτη του δήλωση μετά την εκλογική του νίκη επέλεξε να κάνει ο Νίκος Αναστασιάδης από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, έχοντας στο πλευρό του τον Μάριο Κάρογιαν. Αφού ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ στη νίκη, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η διαχείριση του Κυπριακού θα είναι συλλογική υπόθεση κι όχι απόφαση του ενός. Παράλληλα, μίλησε για στενή συνεργασία με το ΔΗΚΟ για την υλοποίηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Θα είμαστε δίπλα στον νέο πρόεδρο της Κύπρου για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις ευθύνες, επισήμανε ο Μ.Κάρογιαν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έγινε δεκτός με θερμούς πανηγυρισμούς στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ενώ πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει από νωρίς τόσο στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, όσο και στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του κόμματος.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το εκλογικό κέντρο του ΔΗΣΥ για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του, ενώ νωρίτερα είχε κάνει ανάλογη στάση και στα γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ.


Έβδομος πρόεδρος της Κύπρου εξελέγη με μεγάλη διαφορά, από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ).

Η ανακήρυξη του νέου προέδρου θα γίνει στις 10.00 το βράδυ,απόψε στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία από τον γενικό έφορο των εκλογών. Ήδη στο εκλογικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα τα οποία ανεμίζουν ελληνικές και κυπριακές σημαίες πανηγυρίζοντας την εκλογή του νέου προέδρου της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε ισχυρή εντολή και την έλαβε, ενώ όσοι τον υποστήριξαν άρχισαν στα τηλεοπτικά πάνελ να του υπενθυμίζουν την ευθύνη που έχει για την διαπραγμάτευση της υπογραφής του μνημονίου και την υπόσχεση που έδωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις στην Κύπρο.

Οι επιτελείς του κ. Αναστασιάδη σημείωναν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η επάνοδος της αξιοπιστίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Αναστασιάδης εξήγγειλε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας όπως την χαρακτήρισε και έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλη την Κύπρο.

Ο κ. Μαλάς συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του και είπε ότι θα στηρίξει πολιτικές και ενέργειες του νέου προέδρου οι οποίες θα είναι για το καλό της πατρίδας, αλλά θα υπάρζουν κριτικές για ενέργειες που κατά την γνώμη του στρέφονται κατά του εθνικού συμφέροντος.

Στο επιτελείο του κ. Αναστασιάδη εμφανίστηκε ο Κύπριος Νομπελίστας-Οικονομολόγος κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης ο οποίος αφού επιδοκίμασε τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Αναστασιάδη λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος είπε σωστά πράγματα για την οικονομία. Πρόσθεσε, δε «ότι από αύριο έχουμε δουλειά για την διαπραγμάτευση της υπογραφής του μνημονίου».

Ο κ. Πισσαρίδης όταν ρωτήθηκε εάν θα έχει κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση δεν έδωσε απάντηση απλώς χαμογέλασε και  είπε : «Είμαι πρόθυμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και αυτό είναι θέμα του προέδρου το οποίο θα συζητήσουμε αύριο».

Στην Κύπρο δεν αποκλείουν ο κ. Πισσαρίδης να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Τελικό αποτέλεσμα: Ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει το 57,48% και ο κ. Σταύρος Μαλάς, το 42,52%. Η αποχή κυμάνθηκε στο 18.42% περίπου η ίδια με αυτή των εκλογών του α γύρου.

Είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς των ψηφοφόρων το γεγονός ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης συγκέντρωσε και ψήφους ακόμα και από το ΑΚΕΛ, το οποίο είχε υποστηρίξει τον κ. Σταύρο Μαλά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το 4,2% των οπαδών του ΑΚΕΛ φαίνεται ότι ψήφισαν Νίκο Αναστασιάδη, το ίδιο ποσοστό από τους οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΒΕΚ ψήφισαν επίσης Νίκο Αναστασιάδη και το 18,1% του Δημοκρατικού Κόμματος ΔΗΚΟ ψήφισαν επίσης Αναστασιάδη.

Το 82,5% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ ψήφισαν Σταύρο Μαλά κάτι που σημαίνει ότι το κουμμουνιστικό ΑΚΕΛ κράτησε την δύναμή του, ενώ μόλις ένα 2,1% του δημοκρατικού συναγερμού φαίνεται ότι ψήφισε τον κ. Μαλά.


Προβάδισμα και άνετη νίκη στον Νίκο Αναστασιάδη με 57,5 - 61,5% έδειξε το exit poll του ΡΙΚ για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Ο αντίπαλος του, Σταύρος Μαλάς, συγκεντρώνει το 38,5-42,5%.

Το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς στο εκλογικό κέντρο του προέδρου του ΔΗ.ΣΥ.

Την ίδια εικόνα σαφούς επικράτησης δίνουν και τα exit poll των άλλων τριών τηλεοπτικών σταθμών στην Κύπρο.

Αναλυτικότερα:

Ν.Αναστασιάδης Στ.Μαλάς
ΡΙΚ 57,5-61,5 38,5-42,5
Σίγμα 58,6-62,6 37,4-41,4
Mega 57-60 40-43
Ant1 58-62 38-42




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου