Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτη λαμογιά παντού ~ Ούτε ένας, ούτε δύο...


30 (!) ταρίφες συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Αθήνα, γιατί είχαν παρέμβει στη ταμειακή μηχανή του ταξί, με αποτέλεσμα να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Άλλοι δύο (2) ταρίφες συνελήφθησαν, γιατί κατείχαν μικροποσότητες χασίς.


Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί) των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (8-2-2013) και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής, τριάντα (32) οδηγοί ταξί, τριάντα (30) εξ αυτών για παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δύο (2) για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 


Ειδικότερα, είκοσι εννέα (29) οδηγοί συνελήφθησαν διότι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων, τοποθετώντας ειδικό καλώδιο με το οποίο προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις. Ένας (1) οδηγός συνελήφθη διότι είχε αποσυνδέσει πλήρως την ταμειακή μηχανή από το ταξίμετρο. Δύο (2) οδηγοί συνελήφθησαν διότι στη κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. 







37.000 αγρότες «έκλεψαν» 244 εκατομμύρια

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όταν διαπίστωσαν μία τεράστια απάτη με δράστες 37.000 αγρότες, οι οποίοι εισέπραξαν 244 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Την μαύρη διαρροή χρήματος αποκάλυψε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαυτάρης πέρυσι, 292.000 δικαιούχοι αγρότες εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ποσού 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τους 292.000 αγρότες όμως που μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα μόλις τα 156 εκατομμύρια πήγαν σε περίπου 155.000 αγρότες, αφού 37.000 άτομα κατάφεραν να μοιραστούν τα υπόλοιπα 244 εκατομμύρια.

Τώρα το υπουργείο θα ξεκινήσει έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Ωστόσο από τα πρώτα δείγματα των ελέγχων έχουν εντοπιστεί απίστευτες περιπτώσεις. Όπως αναφέρουν και Τα Νέα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με μία αγρότισσα, η οποία έχει στην κατοχή της τιμολόγια αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε άλλες περίπτωσις εμφανίζονται αγρότες που παρουσίασαν παραστατικά αλλά δεν είχαν καν παραγωγή. Ενώ γέλια προκαλεί η περίπτωση 100 αγροτών που ενώ δήλωσαν εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων.
Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και εντοπιστούν οι παραβάσεις οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα έλαβαν, αλλιώς θα οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.




Παραγράφουν διώξεις αγροτών,οδηγών ταξί,φορτηγών κλπ... καταληψιών εθνικών οδών!

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Κύρωση της από...18 Δεκεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 'Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας'» γίνεται την ώρα που είναι ανοικτό, για μία ακόμα φορά, το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων και προβλέπει τα εξής:

«Εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων των άρθρων 290, 291 και 292 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν την παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν. 2696/1999 που έχουν τελεστεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών και ΤΑΞΙ) κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους, με τη μορφή βίαιης διακοπής συγκοινωνιών και σε βάρος της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.

»Την παύση της ποινικής δίωξης κηρύσσει το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν υποθέσεις της ανωτέρω μορφής, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ή με αίτηση του κατηγορούμενου ή και αυτεπαγγέλτως. Τυχόν δε αμετακλήτως επιβληθείσες ποινές διαγράφονται επίσης από το ποινικό Μητρώο, με απόφαση του δικαστηρίου που τις επέβαλε, ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος ή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του εκδόσαντος την απόφαση δικαστηρίου.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου