Το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο βρίσκεται στο Λονδίνο και πουλήθηκε έναντι 170 εκατομμυρίων ευρώ!
Το διαμέρισμα απλώνεται σε 2.200 τ.μ. στους δυο τελευταίους ορόφους του κτιρίου που έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας λόρδος Ρίτσαρντ Ρότζερς και βρίσκεται στην διεύθυνση One Hyde Park στο Νάιτσμπριτζ.
"Βλέπει" όλο το Λονδίνο και έχει υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο...
εστιατόριο του Ιστον Μπλούμενταλ - ενας από τους πιο διάσημους σεφ του κόσμου.
Τα μέτρα ασφαλείας συναγωνίζονται εκείνα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, αφού οι φύλακες είναι εκπαιδευμένοι από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις.
Διαθέτει επίσης σύστημα καθαρισμού αέρα σε περίπτωση που οι ένοικοι δεχθούν επίθεση με δηλητηριώδη αέρια.
Επίσης διαθέτει δωμάτιο πανικού για να καταφεύγουν οι ένοικοί του σε περίπτωση που απειληθούν από απαγωγείς ή ληστές!
Επίσης, οι ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από εγκαταστάσεις σπα και γήπεδα σκουός. Τα παράθυρα είναι όλα αλεξίσφαιρα και το ρουμ σερβις βεβαίως είναι 24ωρο!
Ερχεται το ξενοδοχείο των 3 ευρώ!
Σε ένα «γυμνό» δωμάτιο ξενοδοχείου με 3 ευρώ τη διανυκτέρευση και... «ξερό ψωμί» θα μπορούν να διαμένουν σε λίγες ημέρες οι επισκέπτες του Λονδίνου.
Στις 30 Αυγούστου ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο μιας αλυσίδας καταλυμάτων εξαιρετικά χαμηλού κόστους στην Ευρώπη που χρεώνει τη διαμονή σε αυτή την εξωφρενικά χαμηλή τιμή και για ό,τι άλλο επιθυμήσει ο πελάτης η «ταρίφα» επιβαρύνεται ανάλογα με τις ανάγκες και το πορτοφόλι του.
Το ξενοδοχείο Τune εδρεύει στην περιοχή Γουέστμινστερ της βρετανικής πρωτεύουσας και αποτελεί το πρώτο ευρωπαϊκό «κλαδί» της ομώνυμης μαλαισιανής αλυσίδας «χαμηλού κόστους» καταλυμάτων.
«Φιλοξενία 5 αστέρων σε τιμή 1 αστεριού» (σημ. KRASODAD: στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο), είναι το μότο της εταιρείας, το οποίο «παίζει» με τα ξενοδοχειακά αστέρια ποιότητας και τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του κοινού για όσο το δυνατόν φθηνότερες ξενοδοχειακές υπηρεσίες, σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς σαν και αυτούς που ζούμε.
Τι υπόσχονται τα ξενοδοχεία Τune; Πρώτα από όλα μια βάση διαμονής: ένα απλό δωμάτιο με εμβαδόν μόλις 12 τ.μ. Στην τιμή περιλαμβάνονται η διανυκτέρευση, τα κλινοσκεπάσματα, η θέρμανση τον χειμώνα και ο κλιματισμός το καλοκαίρι, καθώς και η χρήση της τουαλέτας.
Ολα τα άλλα χρεώνονται επιπλέον. Ετσι αν ο πελάτης επιθυμεί να του καθαρίζουν το δωμάτιο και να του αλλάζουν τα σεντόνια θα πληρώσει επιπλέον 9 ευρώ.
Αν θέλει να αποθηκεύσει τις βαλίτσες του θα πληρώσει 3 ευρώ, το πιστολάκι μαλλιών κοστίζει 3 ευρώ, μία επιπλέον πετσέτα κυμαίνεται στα 2 ευρώ κ.τλ. Προσφέρεται επίσης και ένα πλήρες πακέτο διαμονής το οποίο κοστίζει 42 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Την αλυσίδα φθηνών καταλυμάτων Τune ίδρυσε ο ινδός επιχειρηματίας Τόνι Φερνάντεζ και ήδη διαθέτει ξενοδοχεία σε εννέα χώρες του κόσμου, από τη Μαλαισία ως την Αυστραλία. Ο 46χρονος Φερνάντεζ, ιδιοκτήτης επίσης της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ΑirΑsia, άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο την 1η Μαρτίου 2007 στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ. Μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο, είδε μια λαμπρή επιχειρηματική ευκαιρία να ανοίγεται μπροστά του και αποφάσισε να κινηθεί προς... δυσμάς. Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας του επί ευρωπαϊκού εδάφους θα ανοίξει στην πιο πολύβουη περιοχή του λονδρέζικου Σίτι με σκοπό να εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών της Ολυμπιακών Αγώνων.
«Πιστεύουμε ότι με την πρωτοβουλία μας αυτή θα ενισχύσουμε σημαντικά την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών στο Λονδίνο» τονίζει ο διευθυντής της αλυσίδας Μαρκ Λάνκεστερ, επισημαίνοντας με νόημα ότι «οι χαμηλές τιμές ενθαρρύνουν τον πελάτη μας να περάσει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μέσα στο δωμάτιο και περισσότερο έξω στην πόλη, θαυμάζοντας τα αξιοθέατά της».
Οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν. «Το πλήρες πακέτο διαμονής των 42 ευρώ ανά νύχτα δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Η βρετανική πρωτεύουσα διαθέτει μία από τις πλέον ανταγωνιστικές ξενοδοχειακές αγορές του κόσμου και θεωρώ ότι ελάχιστα ξενοδοχεία στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή μπορούν να προσφέρουν τόσο χαμηλή τιμή στα δωμάτιά τους» καταλήγει ο έμπειρος ταξιδιωτικός συντάκτης των οδηγών Lonely Ρlanet Τομ Χολ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου