Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

«Αυτή τη φορά απαγορεύουμε το κάπνισμα»


Tην προσεχή Τετάρτη ξεκινά η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα, η οποία «αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί καλύτερα», σύμφωνα με την υπουργό Υγείας.

«Δεν υπάρχουν, πλέον, παραθυράκια και εξαιρέσεις», δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές έχουν τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εφαρμόσουν το νόμο, αναφερόμενη χαρακτηριστικά στους επόπτες δημόσιας υγείας, τη δημοτική αστυνομία, ακόμα και το λιμενικό.

Δείτε εδώ τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Σύσκεψη στο υπουργείο
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί...
 σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δοθούν οι οδηγίες και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του μέτρου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι το κάπνισμα, εκτός από θέμα υγείας είναι και ζήτημα προτύπου και για το λόγο αυτό απαγορεύθηκε η διαφήμιση προϊόντων καπνού και στον κινηματογράφο.

Οι ρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς χώρους, τις καφετέριες, τα μπαρ κ.λπ.

Καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να βγαίνουν εντελώς έξω από έξω από το κτίριο ή στην ταράτσα.

Θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου