Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Βρε χαϊβάνι, δεν είδες ειδήσεις;


Kάποιο ή κάποια χαϊβάνια (αν τελικά πρόκειται για "ευαίσθητους" ακτιβιστές οικολόγους), νομίζουν ότι αφήνοντας ελεύθερα τα ζωάκια που εκτρέφονται για τη γούνα τους, τα σώζουν. Όμως αντίθετα με τις επιδιώξεις τους, τα ζωάκια είτε πεθαίνουν από δίψα & πείνα ή σκοτώνονται από διερχόμενα αυτοκίνητα προκαλώντας τροχαία ή καστρέφουν το οικοσύστημα της περιοχής.


Τα ίδια γίνανε & πέρισυ.
Επειδή πλέον τίποτε δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο, υποθέτω ότι είναι ένα ακόμη ύπουλο χτύπημα στις Ελληνικές επιχειρήσεις & την οικονομία των Μακεδόνων, μιας & αν ήταν απλός ακτιβιστής, θα έβλεπε τα αποτελέσματα των πράξεων του & δεν θα επαναλάμβανε το ίδιο λάθος:

Νέο κρούσμα απελευθέρωσης γουνοφόρων ζώων από άγνωστους στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, ξημερώματα Σαββάτου και συγκεκριμένα σε περιοχή της Σιάτιστας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από περίφραξη σε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων, ιδιοκτησίας 39χρονου και απελευθέρωσαν ανοίγοντας ανασφάλιστη σιδερένια πόρτα 2.000 ζώα, από τα οποία περισυνελέγησαν περίπου 500.
Για το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας.

Υπενθυμίζεται ότι ξημερώματα Παρασκευής, άγνωστοι ελευθέρωσαν από μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην περιοχή Χιλιοδέντρου στο Νομό Καστοριάς, περίπου 50.000 γουνοφόρα ζώα μινκ.

Τα περισσότερα ζώα βρέθηκαν νεκρά από...
 τη ζέστη στα γύρω χωράφια ή σκοτωμένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις έκαναν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το Σάββατο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος του Αρκτούρου Κοζάνης, είπε ότι το να αφήσεις ένα άλλο είδος πανίδας σε ξένο περιβάλλον είναι έγκλημα για το περιβάλλον, καθώς είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιβιώσει ή να συνυπάρξει με τα άλλα είδη πανίδας της περιοχής.

Όπως είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης της μονάδας Γιώργος Παγούνης, η καταστροφή είναι τεράστια, με την αξία του ζωικού πληθυσμού να ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ.

Στο νομό Καστοριάς υπάρχουν συνολικά 16 μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Ακτιβιστές "Τα κοράκια της εκδίκησης"


"Κατηγορώ" για γενοκτονία ζώων

Με μία οργισμένη και απειλητική ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο, η οργάνωση "Κοράκια της εκδίκησης" ανέλαβε την ευθύνη πριν από ενάμιση χρόνο για την απελευθέρωση των 7.000 μινκ από τη μονάδα του Λ. Παπαχαρίδη.

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον θάνατο όσων ζώων χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, πέθαναν από πείνα και δίψα, αλληλοσπαράχθηκαν, για τις ζημιές που αυτά προκάλεσαν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα. Πρώτα όμως θα αναλάβει το σινάφι των γουναράδων την ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράττει καθημερινά, για τη φριχτή εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών κάθε χρόνο, για το γδάρσιμο αθώων πλασμάτων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν ντυμένα με μια όμορφη γούνα, για τις άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας τους. Μέχρι τότε αναλαμβάνουμε μόνο την ευκαιρία και τη χαρά που δώσαμε στα πλάσματα αυτά να ζήσουν ελεύθερα, κάποια για πολύ, κάποια για λίγο", ανέφερε η ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου