Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σημεία των καιρών ~ τραπεζικά προϊόντα "ασπίδα" σε ληστείες


Προϊόντα «ασπίδα» της πελατείας τους έναντι της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας με τη μορφή δεκάδων κρουσμάτων ληστειών καθημερινώς, ετοιμάζουν οι τράπεζες. Δηλώνοντας μέσα σε 48 ώρες το συμβάν στην τράπεζα και με την αντίστοιχη γραπτή δήλωση προς την αστυνομία, ο πελάτης θα μπορεί να αποζημιώνεται από την τράπεζά του.

Το σκεπτικό του προγράμματος είναι απλό: ο καθένας μπορεί είτε από προσωπική αμέλεια είτε από κακόβουλη ενέργεια τρίτων να χάσει πορτοφόλι, κλειδιά, ταυτότητα, δίπλωμα, κινητό...
 χάνοντας τη γη κάτω από τα πόδια του. Εναντι μίας προμήθειας μόλις 30 ευρώ που καταβάλλεται στην τράπεζα ετησίως ή 15 ευρώ ανά εξάμηνο, ο πελάτης μπορεί να αποζημιωθεί από την τράπεζα για την περίπτωση απλής απώλειας κλειδιών μέχρι κλοπή του πορτοφολιού του και χρήσης προσωπικών του αντικειμένων (π.χ. καρτών).

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προσφέρει:

- Προστασία καρτών που αφορά όλες τις κάρτες ανάληψης και τις πιστωτικές κάρτες της ....bank (δεν θα κάνω διαφήμιση) σε περίπτωση που χαθούν ή αφαιρεθούν βίαια. Εάν γίνει παράνομη χρήση των καρτών πριν αυτές απενεργοποιηθούν, ο ασφαλισμένος λαμβάνει αποζημίωση έως και 4.000 ευρώ αν είναι κάτοχος χρυσής κάρτας ή έως 2.000 ευρώ αν είναι κάτοχος Visa, Mastercard, Diners ή άλλης κάρτας.

- Προστασία ανάληψης από τα ΑΤΜ. Εάν ο ασφαλισμένος πέσει θύμα παράνομης αφαίρεσης χρημάτων με χρήση βίας ή εξαναγκαστικής ανάληψης χρημάτων σε ΑΤΜ, λαμβάνει αποζημίωση έως 500 ευρώ αν είναι κάτοχος χρυσής κάρτας και έως 400 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες κάρτες.

- Προστασία προσωπικών εγγράφων (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής, άδεια εργασίας, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους, ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας, ερασιτεχνική άδεια αλιείας σκάφους). Αν χαθούν ή κλαπούν, υπό την προϋπόθεση της ταυτόχρονης απώλειας ή κλοπής μίας τουλάχιστον κάρτας ....bank, ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται με 200 ευρώ για τις δαπάνες αντικατάστασης των εγγράφων του.

- Προστασία κλειδιών (σπιτιού ή αυτοκινήτου) όπου επίσης η κλοπή ή απώλεια αποζημιώνεται με 200 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα έχει χαθεί ή κλαπεί και κάρτα Citibank του ασφαλισμένου.

- Προστασία κινητού. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται για όλα τα τηλεπικοινωνιακά κόστη των συνδιαλέξεων που έλαβαν χώρα πριν από την αίτηση απενεργοποίησης της κάρτας SIM και εντός 48 ωρών από την απώλεια ή κλοπή, μέχρι το ποσό των 200 ευρώ.
Της Νένας Μαλλιάρα capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου