Φέτα, τυρί, γιαούρτι, κρασί, ελιές, εμφιαλωμένο νερό, χυμούς αλλά και αλκοολούχα ποτά, ούζο και τσίπουρο.
Δυναμικό άνοιγμα στην αγορά της Κίνας επιχειρούν αρκετές κορυφαίες ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών, με στόχο να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν για τα ελληνικά προϊόντα και να κλείσουν συμφωνίες με ντόπιους επιχειρηματίες, τονώνοντας τις εξαγωγές και τα έσοδά τους.
Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, τον προσεχή Οκτώβριο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν έντονες προωθητικές ενέργειες σε μεγάλα σούπερ μάρκετ του Πεκίνου, προκειμένου να γίνουν γνωστά στους Κινέζους καταναλωτές, η υψηλή ποιότητα και η ευεργετική δράση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά....
Η «εκστρατεία γοητείας» των κινέζων καταναλωτών θα αρχίσει στις...
16 Οκτωβρίου από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Jennylou’s και στις 23 Οκτωβρίου θα επεκταθεί στην αλυσίδα Jennys shops, όπου εταιρείες όπως οι ΦΑΓΕ, Elbisco, Αχάϊα Κλάους, Ελαιουργική, Bingo ? Tottis, Κατώγι Στροφιλιά, Πρωτόπαππας θα εκθέτουν τα προϊόντα τους (φέτα, τυρί, γιαούρτι, κρασί, ελιές, εμφιαλωμένο νερό, χυμούς αλλά και αλκοολούχα ποτά, ούζο και τσίπουρο) ενώ θα διανέμονται και φυλλάδια με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Παράλληλα, με την αγορά ελληνικών προϊόντων θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για ένα ταξίδι δυο ατόμων στην Ελλάδα.
Την πρωτοβουλία και την ευθύνη για τη διοργάνωση των ενεργειών, οι οποίες θα διαρκέσουν σχεδόν ένα μήνα με κεντρικό σύνθημα «Γνωρίστε τους Έλληνες» (Meet the Greeks) έχει η Ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο.
Διμερείς εμπορικές σχέσεις
Παράγοντας της αγοράς, σημειώνουν πως τα περιθώρια για τις ελληνικές εταιρείες στην αχανή αυτή χώρα είναι τεράστια και όπως χαρακτηριστικά λένε «δεν υπάρχει ταβάνι». Οι διμερείς εμπορικές σχέσεις βελτιώνονται σταθερά τα τελευταία έτη, με τον όγκος του διμερούς εμπορίου το 2007 να φθάνει τα 3,97 δισ. δολ. ΗΠΑ (2,38 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2006).
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές από 33 εκατ. ευρώ ανήλθαν σε 152 εκ. δολ. ΗΠΑ, με τα μάρμαρα ακατέργαστα, το βαμβάκι, τις μηχανές για πλύσιμο ?λεύκανση ? βαφή υφασμάτων, τα χαρτιά και χαρτόνια, το αργίλιο, τα απορρίμματα χαλκού, μέρη και το παρθένο ελαιόλαδο να συγκαταλέγονται στα κυριότερα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα. Οι ελληνικές επενδύσεις στην Κίνα το 2006 ανήλθαν σε 215,8 εκατ. ευρώ.
Γιώργος Μανέττας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Οικοδεσπότη, ρίξε κι ένα αφιέρωμα στις ελληνικες ετικέτες κρασ(ι)ων που σ' αρέσουν! Με ποιο φαγητο πάνε, κτλ.
Για να μαθαίνουν και οι νέοι! (Να ρίχνουν σωστα τις γκόμενες! :-) )
Υγ: Άμα θες βοήθεια, εδω είμαι.
Φυσικά αργά ή γρήγορα θα κάνω ανάλογες αναρτήσεις, αλλά θέλω να αποφύγω τη διαφήμιση σε εταιρείες. Ήδη έχω αναφέρει ότι προμηθεύομαι τα βασικά "καύσιμα" κατευθείαν από παραγωγούς στην Πέλλα & τα Γιαννιτσά. Έχομεν & κάτι άκρες στη Λήμνο. Αδυναμία στα μποζολέ. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Ότι προτάσεις έχεις, ευπρόδεκτες :)
Βάλε και Γουμένισσα! :-)
Δημοσίευση σχολίου