Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ρόμπα τον κάνανε, δείτε φωτό ~ Ο Φαραώ Τουταγχαμών ήταν κουτσός και με γυναικείο πρόσωπο


Τί σχέση μπορεί να έχει η περίφημη χρυσή μάσκα που απεικονίζει έναν κραταιό Φαραώ, εξαιρετικής ομορφιάς και με βασιλική αίγλη με τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα;

Στην περίπτωση του ξακουστού Φαραώ Τουταγχαμών, καμία, όπως λένε οι επιστήμονες.
Ειδικοί αρχαιολόγοι έκαναν μια "εικονική νεκροψία" στη μούμια του Φαραώ Τουταγχαμών. Με περισσότερες από 2.000 σαρώσεις συγκέντρωσαν στοιχεία από...
τη φυσιολογία του Τουταγχαμών και βρήκαν ότι αυτός ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, κουτσός από το αριστερό του πόδι, είχε πολύ πεταχτά δόντια και γυναικόμορφα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο.


 

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει στο BBC ο Αιγύπτιος ακτινολόγος Ashraf Selim, είναι απίθανο ο Τουταγχαμών να σκοτώθηκε σε αρματοδρομίες, όπως είναι μια φήμη για το θάνατο του, καθώς δεν μπορούσε να σταθεί στο άρμα εξαιτίας της χωλότητας του.

Ο Τουταγχαμών πέθανε πολύ νέος, πριν κλείσει τα 30. Μάλιστα, όπως βρήκαν οι επιστήμονες, και η υπόθεση ότι ο Φαραώ δολοφονήθηκε είναι άκυρη καθώς από τα τραύματα που φέρει ο σκελετός του, μόνον ένα έγινε πριν το θάνατο του, και αυτό είναι στο γόνατο, άρα δεν μπορεί να είναι μοιραίο.



Με τα νέα ευρήματα, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται ότι ο Τουταγχαμών πέθανε από κάποια εκφυλιστική πάθηση, που οφείλεται σε ορμονικές ανισορροπίες, εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν παιδί - προϊόν αιμομιξίας: ο πατέρας του, Φαραώ Ακενατόν, τον έκανε ζευγαρώνοντας με την αδελφή του.
Τη σωματική αναπηρία του Τουταγχαμών επιβεβαιώνει και το γεγονός πως στον τάφο του βρέθηκαν περίπου 130 μπαστούνια που προφανώς τα χρησιμοποιούσε για να στηρίζεται όταν περπατούσε. 


news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου