Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο θετός γιος του Γκέμπελς και οι χρυσοί κληρονόμοι


Η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας είχε στενούς δεσμούς με τους ναζί. Ο πατέρας των κληρονόμων του ομίλου που ελέγχει την BMW ήταν γιος της Μάγκντα Γκέμπελς από τον πρώτο της γάμο και ζούσε με την οικογένεια του υπουργού Προπαγάνδας του Ράιχ.
 
Το «ένοχο» παρελθόν της δυναστείας των Κουάντ στοιχειώνει ακόμη την πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας, καθώς ο...
πατριάρχης της, Γκίντερ Κουάντ, διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον Αδόλφο Χίτλερ. Η πανίσχυρη οικογένεια, όμως, η περιουσία της οποίας ανέρχεται στα 31 δισεκατομμύρια ευρώ, είχε ακόμη πιο στενούς, οικογενειακούς δεσμούς με τους ναζί: ο Χάραλντ Κουάντ, πατέρας των σημερινών ζάπλουτων κληρονόμων του ομίλου που ελέγχει την BMW, ήταν ο θετός γιος του Γιόζεφ Γκέμπελς και η μητέρα του, Μάγκντα, ήταν η «Πρώτη Κυρία του Τρίτου Ράιχ».

Ο Χάραλντ Κουάντ ήταν ο καρπός του πρώτου γάμου της Μάγκντα Γκέμπελς με τον βιομήχανο Γκίντερ Κουάντ. Το διαζύγιό τους το 1929 ήταν τόσο φιλικό, ώστε όταν η Μάγκντα παντρεύτηκε τον Γκέμπελς, το μυστήριο με κουμπάρο τον Χίτλερ και η δεξίωση τελέστηκαν σε ιδιοκτησία του Κουάντ. Μετά τον δεύτερο γάμο της μητέρας του, ο Χάραλντ έμεινε με τον πατέρα του, ο οποίος απέκτησε σημαντική θέση στο ναζιστικό καθεστώς. Επισκεπτόταν συχνά όμως τη μητέρα και τον πατριό του και σύντομα μετακόμισε στο σπίτι τους, όταν ο Γκέμπελς διορίστηκε υπουργός Διαφωτισμού και Προπαγάνδας. Εμεινε μαζί τους και με τα έξι ετεροθαλή αδέλφια του μέχρι το 1940, οπότε τελείωσε το σχολείο. Σύντομα άρχισε να προκαλεί τον κύκλο των Γκέμπελς, επειδή εξέφραζε ανοιχτά την υποστήριξή του προς τον Ινδό πολιτικό Μπόζε, ο οποίος αναζητούσε τότε τη βοήθεια της ναζιστικής Γερμανίας, για να απελευθερώσει την Ινδία από τη βρετανική αποικιοκρατία. Ο Γκέμπελς αποφάσισε τότε να τον στείλει στο μέτωπο, όπου τραυματίστηκε και πιάστηκε αιχμάλωτος το 1944. Η Μάγκντα και ο Γιόζεφ Γκέμπελς αυτοκτόνησαν στο καταφύγιο του Χίτλερ, λίγο πριν μπουν στο Βερολίνο οι Ρώσοι και αφού είχαν δηλητηριάσει τα έξι τους παιδιά. Ο Χάραλντ ήταν ο μοναδικός από την οικογένεια που διεσώθη και η μητέρα του, μάλιστα, του έγραψε αποχαιρετιστήρια επιστολή όπου του έλεγε ότι θα είναι ο μοναδικός «που θα επιζήσει για να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας».


Αυτοκρατορία

Μετά τον θάνατο του Γκίντερ Κουάντ, ο Χάραλντ κληρονόμησε την αυτοκρατορία του μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του, Χέρμπερτ, ο οποίος ήταν ο «εγκέφαλος» της τεράστιας επιτυχίας της BMW. Οι κόρες του Χάραλντ, η Κολίν Μπετίνα, η Ανέτ Ανγκέλικα, η Γκαμπριέλε και η Καταρίνα αποφεύγουν συνειδητά τη δημοσιότητα εδώ και πολλά χρόνια, αφήνοντας τις δημόσιες σχέσεις και εμφανίσεις στα ξαδέλφια τους από την πλευρά του Χέρμπερτ Κουάντ.

Οι κόρες του Χάραλντ Κουάντ, Κολίν και Ανγκέλικα, αποφεύγουν συνειδητά τη δημοσιότητα εδώ και πολλά χρόνια
Οι κόρες του Χάραλντ Κουάντ, Κολίν και Ανγκέλικα, αποφεύγουν συνειδητά τη δημοσιότητα εδώ και πολλά χρόνια
 
Η οικογένεια Κουάντ έχει αποδεχτεί το παρελθόν και μάλιστα το 2011 διεξήγαγε η ίδια έρευνα για τα έργα και τις ημέρες του «πατριάρχη» της δυναστείας, Γκίντερ, η οποία κατέληξε στο διόλου κολακευτικό συμπέρασμα ότι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με το ναζιστικό καθεστώς και τα εγκλήματά του. Ο Κουάντ είχε χρησιμοποιήσει 50.000 αιχμαλώτους από στρατόπεδα συγκέντρωσης για την κατασκευή όπλων για το Τρίτο Ράιχ.


ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ


Ο Χάραλντ Κουάντ (πάνω) ήταν ο καρπός του πρώτου γάμου της Μάγκντα Γκέμπελς με τον βιομήχανο Γκίντερ Κουάντ. Στη φωτογραφία, με τη Μάγκντα Γκέμπελς, τον διαβόητο υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ και τα 6 παιδιά τους, τα οποία σκότωσαν οι ίδιοι οι γονείς τους με δηλητήριο πριν αυτοκτονήσουν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου