Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Οι ενεργές κάρτες SIM ξεπερνούν τον πληθυσμό της Γης



Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού GSMA Intelligence, ο αριθμός των ενεργοποιημένων κινητών τηλεφώνων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Γης!

Ο πληθυσμός της Γης αυτή τη στιγμή είναι 7,197 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ενώ οι ενεργές κάρτες SIM είναι 7,2 δισεκατομμύρια.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 7,2 δισ. τα κινητά τηλέφωνα, καθώς...
ένας χρήστης έχει περισσότερες από μία ενεργές κάρτες SIM.

Eπίσης, ένα ποσοστό από αυτό το νούμερο αναλογεί σε πολλές άλλες συσκευές, εκτός από τις τηλεφωνικές, οι οποίες δέχονται κάρτες sim, όπως tablets, smartwatches, ή ακόμα και φορητές gaming consoles.

Μια άλλη πληροφορία εξίσου σημαντική, είναι πως περίπου ο μισός πληθυσμός δεν έχει κινητό τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι κατα μέσο όρο οι άνθρωποι έχουν δύο κάρτες SIM.

Η απότομη άνοδος των κινητών τηλεφώνων έχει παγκοσμίως επηρεάσει τις σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις. Σύμφωνα με έρευνα του Quartz στις ΗΠΑ, οι συνδέσεις σταθερών τηλεφώνων το 2005 ήταν πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αλλά από τότε τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν.

Στην ίδια έρευνα, φαίνεται πως σε κάθε 100 ανθρώπους στην Αφρική, μόνο το 1,4 έχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή, ενώ υπάρχουν 63 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας για κάθε 100 ανθρώπους.


e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου