Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μόνο 70; -Καί τους 400.000 που την ψήφισαν. Όλους μέσα.


Την παραπομπή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εισηγείται με μια πρόταση-μαμούθ 700 σελίδων ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η πρόταση, είναι η πρώτη νομική απάντηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οποία αποφαίνεται ξεκάθαρα ότι ένας πολιτικός σχηματισμός μπορεί να είναι και εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας αναφέρει ότι «ένα κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση κατά νόμον εφόσον χρησιμοποιεί τους...
μηχανισμούς του και τα στελέχη του  για εγκληματική δράση και εγκληματικές ενέργειες». Ενδεικτικά ο έμπειρος εισαγγελέας αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε τη δράση της το 1987 λειτουργώντας ως εγκληματική ομάδα και στη συνέχεια πήρε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος συνεχίζοντας ταυτόχρονα και εντείνοντας την εγκληματική της δράση. Αναφέρει επίσης ότι υπήρξε έξαρση αυτής της δράσης λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012 οπότε και κατατέθηκε το καταστατικό του κόμματος στον Άρειο Πάγο.

Ποιοι παραπέμπονται


Ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και οι 18 βουλευτές του κόμματος. Επιπλέον για τους βουλευτές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Μπούκουρα, Μίχο, Παππά και Γερμενή, ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Για τον Χρήστο Παππά όμως προτείνει να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής αρχαίων σε πλημμέλημα.

Επίσης ζητεί να παραπεμφθούν 52 ακόμη άτομα, στελέχη και μέλη του κόμματος, τα οποία ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις δέκα «υποθέσεις» που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου