Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σε κλέψανε οι γύφτοι το αγροτικό; Θα το βρεις στην... Αφρική


Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος που διακινεί κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αφρική, βρίσκονται οι τελωνειακές αρχές της Ηγουμενίτσας, μετά τον εντοπισμό νταλίκας που ήταν φορτωμένη με 8 οχήματα, που είχαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.

Οι άνδρες του τελωνείου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν,το βράδυ της Δευτέρας, σταμάτησαν για έλεγχο στην πύλη του Λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 3 νταλίκες -πλατφόρμες, που είχαν φορτίο αυτοκίνητα. Η νταλίκα με τις βουλγάρικες πινακίδες, όπως διαπιστώθηκε από...
τον έλεγχο, ήταν φορτωμένη με 8 αγροτικά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.

Ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Η αυτοκινητάμαξα ξεκίνησε από το Αγρίνιο, αλλά τα αγροτικά αυτοκίνητα, όλα 20ετίας, είχαν φτάσει από τον Ασπρόπυργο.

Ο ιδιοκτήτης του φορτίου της νταλίκας, ένας Ελληνο-αυστριακός κλήθηκε από τους τελωνειακούς να δώσει εξηγήσεις και ισχυρίστηκε ότι τα είχε «αγοράσει νόμιμα» από γύφτους και ότι δεν γνώριζε για τα παραποιημένα στοιχεία.

Η νταλίκα, η οποία κατασχέθηκε, θα ταξίδευε στη Βενετία και από εκεί σε μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης, με τελικό προορισμό την Αφρική.

Ο Ελληνο-αυστριακός ιδιοκτήτης του φορτίου συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, η έρευνα του τελωνείου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα με διεθνή δράση.
Ο διευθυντής του τελωνείου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι υπάρχει έξαρση κλοπών σε αγροτικά αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά τον τελευταίο μήνα, έχουν κλαπεί 100 αυτοκίνητα από την Εύβοια. Πρόκειται για παλιά αγροτικά, από τα οποία αφαιρούν τα πλαίσια. Για να νομιμοποιήσουν οι επιτήδειοι την παρανομία τους, αγοράζουν κάποια αυτοκίνητα νόμιμα και στην συνέχεια, χρησιμοποιούν τις φωτοτυπίες των δικαιολογητικών τους για τα κλεμμένα. Με αυτό τον τρόπο τα προωθούν σε μεγάλα λιμάνια της ΕΕ για να ταξιδέψουν προς Αφρική όπου, δεν υπάρχουν μηχανισμοί έλεγχου.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου