Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Βρέθηκε θεραπεία κατά της φαλάκρας με χάπι;


Αισιόδοξοι είναι οι επιστήμονες στις ΗΠΑ μετά την ανακάλυψη ενός φαρμάκου που αποκατέστησε τα μαλλιά σε τρεις ασθενείς με αλωπεκία μέσα σε πέντε μήνες.

Ένα χάπι που θεράπευσε την αραίωση του τριχωτού της κεφαλής λόγω αλωπεκίας και αποκατέστησε πλήρως τα μαλλιά σε τρεις ασθενείς χαιρετίστηκε ως "συναρπαστικό” από τους επιστήμονες.

Επιστήμονες κατάφεραν να αναστρέψουν ολοκληρωτικά την απώλεια μαλλιών σε 3 ανθρώπους, χορηγώντας τους φάρμακο για παθήσεις του μυελού των οστών.

Οι ασθενείς έπασχαν από γυροειδή αλωπεκία.

Γιατροί διεξήγαγαν πιλοτική δοκιμή μετά τον προσδιορισμό των ανοσοποιητικών κυττάρων που ήταν υπεύθυνα για την καταστροφή των θυλάκων της τρίχας σε ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, που πάσχουν από το συγκεκριμένο αυτοάνοσο νόσημα. Και μέσα σε τέσσερις με πέντε μήνες αγωγής με την ουσία ρουξολιτινίμπη (ruxolitinib) και οι τρεις ασθενείς είχαν πλήρη ανάκαμψη της τριχοφυίας τους.



"Μόλις ξεκινήσαμε τις δοκιμές του φαρμάκου σε ασθενείς, αν όμως εξακολουθήσει να είναι επιτυχημένο και ασφαλές θα έχει ένα εντυπωσιακά θετικό αποτέλεσμα στις ζωές των ανθρώπων με αυτή την ασθένεια”, τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής Dr Raphael Clynes, από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο η ερευνητική ομάδα τόνισε πως χρειάζεται να γίνουν επιπλέον έλεγχοι προτού μπορέσει να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια το φάρμακο ως θεραπεία κατά της αλωπεκίας.

http://newsroom.cumc.columbia.edu/blog/2014/08/17/fda-approved-drug-restores-hair-patients-alopecia-areata/








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου