Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνιάσθηκε ρατσιστική δολοφονία στη Δραπετσώνα +Λάθρο-news today





Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 66χρονου...
λαθροϋπηκόου Γεωργίας που διαπράχθηκε στις 8-9-2015 στην Δραπετσώνα.

Ο 66χρονος, ο οποίος απασχολείτο ως οικιακός βοηθός σε ηλικιωμένα άτομα, είχε βρεθεί νεκρός, στο υπνοδωμάτιο ισόγειας μονοκατοικίας που διέμενε στη Δραπετσώνα. Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία. 

Την ανθρωποκτονία διέπραξαν τέσσερις (4) ρατσιστές λαθρομετανάστες από Αλβανία, ηλικίας 23, 24, 40 και 44 ετών, κίνητρο δε ήταν η ληστεία. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν την 23-1-2016, ο 24χρονος και ο 44χρονος. 

Οι έρευνες για των εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων δύο δραστών συνεχίζονται. 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Συνελήφθησαν δύο (2) ρατσιστές Αλβανοί λαθρομετανάστες μετά από διάπραξη ληστείας σε οικία ζευγαριού Ελλήνων, στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας
Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στο πλαίσιο καταδίωξης του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν
Αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη συνεργοί τους
Οι Αλβανοί ρατσιστές με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά από την οικία του ζευγαριού
Γίνεται μνεία ότι ένας εκ των συλληφθέντων, είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2014 από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για διάφορα ποινικά αδικήματα 


Συνελήφθησαν, χθες (24-01-2016) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Ερέτριας, από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 & 26 ετών αντίστοιχα, μετά από διάπραξη ληστείας σε οικία ζευγαριού ημεδαπών στο Δύστο Αλιβερίου Ευβοίας. 
 Επιπλέον από τις Αστυνομικές Αρχές, αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη συνεργοί τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 03:00΄, οι δράστες παραβίασαν την οικία όπου διαμένουν ένας 69χρονος και η 63χρονη σύζυγός του και με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τέσσερα ρολόγια χειρός. Ακολούθως αφού δέσμευσαν και φίμωσαν τους παθόντες, τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν λίγη ώρα μετά επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (πλησίον Ερέτριας), να κινείται ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβαίνοντες τον 36χρονο και τον 26χρονο.
Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας το ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες συνελήφθησαν.
Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει από την οικία των παθόντων.
Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.
Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2014, από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών των συλληφθέντων και να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή της εγκληματικής ομάδας στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών που τραυμάτισαν 3 υπηκόους Πακιστάν, εκ των οποίων τον έναν θανάσιμα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ομάδας Αφγανών δραστών, οι οποίοι τραυμάτισαν 3 υπηκόους Πακιστάν, εκ των οποίων τον έναν θανάσιμα και αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.
Ειδικότερα, σήμερα (25-01-2016) τα ξημερώματα στους Ευζώνους Κιλκίς, ομάδα αλλοδαπών προσέγγισε 3 υπηκόους Πακιστάν και με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου τραυμάτισαν θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα τον έναν από αυτούς, ενώ προκάλεσαν τραύματα στους άλλους 2 ομοεθνείς του.
Οι δράστες από την κατοχή του ενός αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν.
Οι τραυματίες με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.
Τις έρευνες για την αναζήτηση των δραστών και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης
Χθες το απόγευμα στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για απλή συνέργεια σε ληστεία κατά συναυτουργία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.



Συνελήφθη 22χρονος γύφτος που χτύπησε και λήστεψε οδηγό ταξί στα Εξαμίλια

Συνελήφθη στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένας σκατόγυφτος κατηγορούμενος για ληστεία 33χρονου οδηγού ταξί και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο γύφτος , το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 22 Ιανουαρίου, επιβιβάστηκε, στο Κερατσίνι, σε ταξί που οδηγούσε ο 33χρονος, με προορισμό τα Εξαμίλια Κορινθίας.
Φτάνοντας στα Εξαμίλια, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο 22χρονος γύφτος οδήγησε τον οδηγό του ταξί στο καταυλισμό των Βρομά, όπου με άγνωστο αριθμό συνεργών του, με την απειλή μαχαιριού, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν, αφαιρώντας του όσα χρήματα είχε και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ο οδηγός του ταξί κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε ο γύφτος χθες το απόγευμα, στα Εξαμίλια, όπου και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου