Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Τέλος και η έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ για όσους...


Χάνουν την έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισοδήματα από τόκους 300 ευρώ, δηλαδή έχουν καταθέσεις άνω των 35.000- 38.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν φέτος ολόκληρο το ποσό του φόρου που θα προκύψει μετά την εκκαθάριση. Επίσης εξαιρούνται από την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εάν έχουν εισοδήματα από τόκους πάνω από 600 ευρώ. Σύμφωνα με τον νόμο, οι μειώσεις που ισχύουν σήμερα στον ΕΝΦΙΑ αφορούν:


Απαλλαγή από το 50% του ΕΝΦΙΑ έχει κάθε φορολογούμενος που πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

– Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

– Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερέβαινε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

– Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, αν κάποιος φορολογούμενος πληροί τα ανωτέρω κριτήρια, χάνει την έκπτωση του 50% αν έχει και εισοδήματα από τόκους πάνω από 300 ευρώ.


• Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ ή άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον:

– Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και

– Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας, ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Με τη νέα ρύθμιση ακόμα και αν πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια χάνουν την έκπτωση του 100% αν έχουν εισοδήματα από τόκους πάνω από 600 ευρώ.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑ ΟΛΑ ΚΙΟΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, ο "ελλην" ειναι ικανος να παει να στηθει στην ουρα για να κανει αναληψη της οποιας συνταξης, που πλεον εχει γινει ΠΛΗΝνταξη, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ειναι ικανος να στηθει για να δει τον Λαζοπουλο, να στηθει για να δει την μητροπολη πως εγινε, και αλλες παρομοιες μαλακιες, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ Κ Ε Κ Τ Η Μ Ε Ν Α ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΙΑΣΗ.!!!!

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΣ, ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΗ ΧΟΛΟΣΚΑΣ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΕΝΦΙΑ-ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ) ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΤΟΧΤΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.!!!

Δημοσίευση σχολίου