Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει βάση δεδομένων για να καταγράψει τη... μηδενική εγκληματικότητα των Ρομά


Η Ελληνική Αστυνομία δημιουργεί βάση δεδομένων για την παραβατική και εγκληματική συμπεριφορά Ρομά κακοποιών! Τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνει στις ετήσιες εκθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, σε ηλεκτρονική εφαρμογή με καταχωρίσεις ανά αδίκημα, φύλο, ηλικία και υπηκοότητα για κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.


Ωστόσο, το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι αν και διαπιστώνεται αυξητική τάση της τάξης του 60% σε αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας από Ρομά, στις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν επισημαίνεται η φυλετική ομάδα τους, με αποτέλεσμα για τα αδικήματα στα οποία διαπιστωμένα συμμετέχουν να καταχωρίζονται ως «ημεδαποί» και η συμμετοχή τους στην εγκληματικότητα να είναι σχεδόν… μηδενική!


Με απόφαση της ηγεσίας άρχισε ήδη η δημιουργία εφαρμογής στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., με καταγραφή της παραβατικότητας Ρομά. Πρόκειται για καταγραφή του ιστορικού δράσης σεσημασμένων και όλων όσοι συλλαμβάνονται καθημερινά, σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης αλλά και σχηματοποίησης των ομάδων, μέσω των οποίων δρουν υπό καθοδήγηση. Η «απογραφή» άρχισε από τη δυτική Αττική, με πρόθεση να επεκταθεί σύντομα και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν ότι τελευταία καταγράφεται σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας η δράση οργανωμένων συμμοριών από νεαρές Ρομά και ανηλίκους, με βίαιες επιθέσεις, απάτες και ληστείες, αλλά δεν καταγράφονται στο ποινικό μητρώο τους, καθώς δεν έχουν εκδώσει ποτέ ταυτότητα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου