Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μουσταφά με τη μεγάλη φράντζα κι ακόμα 17 Αλγερινοί αποτελούσαν τη σπείρα που ρήμαξε τα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ)


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) αλλοδαπών, μελών εγκληματικού δικτύου που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στα Εξάρχεια και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων (σχετικό το από 19-2-2020 Δελτίο Τύπου).

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δεκαοκτώ (18) αλλοδαπών μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στα Εξάρχεια
Συνελήφθησαν με εντάλματα πέντε (5) αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης


Το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων μετά από ενδελεχή έρευνα, κατόρθωσε να αποκαλύψει την εγκληματική δράση και να ταυτοποιήσει τα μέλη σπείρας που δραστηριοποιείτο συστηματικά, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δεκαοκτώ (18) αλλοδαπών, για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος τους εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης.

Στο πλαίσιο των ερευνών-αναζητήσεων προς εκτέλεση των ανωτέρω ενταλμάτων, εντοπίσθηκαν μέχρι στιγμής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της Ο.Π.Κ.Ε., στις περιοχές των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του Μενιδίου, πέντε (5) εκ των δραστών και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η σπείρα είχε διαρκή δράση, με διαφορετική σε κάθε περίπτωση σύνθεση ομάδας και εναλλαγή ρόλων. Οι εγκληματικές τους πράξεις χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη θρασύτητα και βιαιότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν την εξωτερική τους εμφάνιση, κυρίως με διαφορετικό κούρεμα και βάψιμο των μαλλιών τους.

Επιπλέον και κατά την προσφιλή τους τακτική, στις περιπτώσεις συλλήψεώς τους, δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Ανακριτή και σε βάρος τεσσάρων (4) εξ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας, συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
 1. (επ.) CHERIFI (ον.) OUSSAMA του MOHMAD και της DONYA , που γεννήθηκε το 2000 στην Αλγερία

 1. (επ.) MOUHAMD ή MOHAMAD (ον.) FARES του ALI και της ZAINEB ή ZEYNAB ή ZANEB , που γεννήθηκε το 1997 στην Αλγερία 

 1. (επ.) BOUHAMID (ον . ) ANIS του AMIN και της MALIKA , που γεννήθηκε 21-02-1996 στην Αλγερία

 1. ( επ .) FERJANI ( ον .) SAIB του MOSTAFA και της MBARKA , που γεννήθηκε την 12-6-1998 στην Aλγερία

 1. ( επ .) MEISIA ( ον .) CHARAF του TOUFIK και της SEMIAH , που γεννήθηκε τ o 1996 στην A λγερία

 1. (επ.) MELOUKI (ον.) ZAKARIYA του MOHAMED και της NOWARA , που γεννήθηκε το 1991 στην Αλγερία

 1. (επ.) AUICY (ον.) YASIN του CHE Ι F και της AMIRA , που γεννήθηκε το 2000, στην Αλγερία

 1. (επ.) BOUZIANI (ον.) HAMZA του MUHAMED και της TAWAS , που γεννήθηκε το 1998 στην Αλγερία

 1. ( επ .) SAROLI ή MICHEL ( ον .) LOPEZ ή ADAM του MIDA ή AOSI και της MORIN ή AUA που γεννήθηκε το 1985 στην Αλγερία ή 1983 στο Βέλγιο

 1. ( επ .) ASSEFFAR ( ον .) ADEL του RACHID και της ZAKIA που γεννήθηκε την 28-1-1999 στην Αλγερία

 1. ( επ .) BOUHAMID ( ον .) ANIS του AMIN και της MALIKA που γεννήθηκε την 21-2-1996 στην Αλγερία

 1. (επ.) ABDEL (ον.) HAK του NOUR και της NAIMA , που γεννήθηκε την 1-1-1997 στην Αλγερία ή Συρία

 1. (επ.) PAΚOUCH (ον.) YOUCEF του ABDOLAH και της FATAM , που γεννήθηκε την 30-8-2000 στην Αλγερία

 1. (επ.) AKSIL (ον.) RACHID του LAKHDAR και της MAJDA RAZIKA , που γεννήθηκε την 6-10-1996 στην Αλγερία

 1. ( επ .) SULTANI ή MOHAMMED ( ον .) AHMED ή SULTANI του ABDOULLAH ή ABDULLAH ή ABDULLAH και της AMINA , που γεννήθηκε το 1995 ή 2001 στην Αλγερία ή ΛιβύηΗ συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για τη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-3603322 του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκατοφατσες... Σε μια εβδομάδα θα είναι εξω

Δημοσίευση σχολίου