Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Win-win γιούφτοι και λάθρο με τους φόρους μας ~ Πώς γίνεται το κόλπο


Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους να αρπάζουν οι γύφτοι το δημόσιο χρήμα, ενώ εσχάτως ελέω ανύπαρκτης φύλαξης των συνόρων μας, τσεπώνουν ακόμη περισσότερα παρουσιάζοντας αλβανόγυφτους ή βουλγαρόγυφτους ως παιδιά τους για να βγάζουνε οι τελευταίοι  ελληνικές ιθαγένειες, να παίρνουνε κι άλλα επιδόματα κλπ... WIN-WIN

Ακόμη μία υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου με προνοιακά επιδόματα για ανύπαρκτα παιδιά από τον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας...
έπειτα από έρευνα της Εισαγγελίας Λάρισας και του Α.Τ. Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα ένα ζευγάρι Ρομά (57xρονη και 49xρονη) κατάφερε να αποσπάσει επιδόματα άνω των 25.000 ευρώ για 4 ανύπαρκτα παιδιά.

Τα...υποτιθέμενα  παιδιά όταν ενηλικιώθηκαν, εμφανίστηκαν στο ΑΤ Τυρνάβου (πρόκειται για αλλοδαπόυς) και κατάφεραν να εκδώσουν αστυνομικές ταυτότητες και να πάρουν ελληνική υπηκοότητα.

Παρόμοιες υποθέσεις ερευνά άλλες 20 το ΑΤ Τυρνάβου, καθώς πρόκειται για διαδεδομένη κομπίνα.


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των τοπικών διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό δικτύου απατεώνων, που εξαγοράζοντας γνήσια πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης προχωρούν στην έκδοση γνήσιων επίσης αστυνομικών ταυτοτήτων, απολαμβάνοντας έτσι στη συνέχεια όλα τα δικαιώματα που απορρέουν για τους Ελληνες πολίτες με απώτερο σκοπό, βεβαίως, την εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο κατοίκων του οικισμού των Ρομά, καθότι δήλωσαν στα δημοτολόγια του Δήμου Λαρισαίων ότι έχουν τέσσερα τέκνα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια είναι μη υπαρκτά και ψευδώς δηλωμένα, με αποτέλεσμα να εξαπατήσουν τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λαμβάνοντας παράνομα περισσότερα από 24.600 ευρώ.

Οι απάτες με τα επιδόματα είναι πασίγνωστες καθώς αποτελεί κοινό μυστικό πως οι ψευδώς εμφανιζόμενοι ως πολύτεκνοι γονείς Ρομά, απαλλάσσονται της στράτευσης κ.λπ. Ωστόσο, η έρευνα του ΑΤ Τυρνάβου απέδειξε ότι στο όνομα των τεσσάρων ανύπαρκτων κοριτσιών της συγκεκριμένης «οικογένειας» των Ρομά στον Τύρναβο έχουν εκδοθεί... αρκετά δελτία αστυνομικής ταυτότητας.

Συνήθως Αλβανοί υπήκοοι ή υπήκοοι ξένων χωρών, τα χαρακτηριστικά των οποίων να προσομοιάζουν, απευθύνονται σε Ρομά και καταβάλλοντας χρήματα εξαγοράζουν τα γνήσια πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί με τη σειρά τους, εκδίδουν ταυτότητα για τα παιδιά που ως Έλληνες πολίτες αποκτούν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κ.λπ. απολαμβάνοντας έτσι όλα τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας. Μένει να διερευνηθεί η διάσταση αν οι αλλοδαποί με τα γνήσια πιστοποιητικά, αναγνωρίζονται ως γονείς ελληνόπουλων και διευκολύνεται έτσι η παραμονή τους στην Ελλάδα.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί, προς ταυτοποίηση, τα πραγματικά στοιχεία των εμπλεκομένων, ενώ τα καταγγελθέντα με τα πιστοποιητικά γέννησης έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, που ζητά την ανάκληση των σχετικών πιστοποιητικών προκειμένου να κηρυχθούν άκυρα, παραγγέλλοντας προκαταρτική έρευνα για κάθε μία υπόθεση ξεχωριστά που ερευνά η αστυνομία με αφορμή και το θέμα των επιδομάτων.


ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου σχημάτισε προχθές δικογραφία σε βάρος μιας 57χρονης γυναίκας και ενός 47χρονου άνδρα, κατοίκων του οικισμού Ρομά Τυρνάβου και οι δύο, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Το ανδρόγυνο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, δήλωσε στα δημοτολόγια του Δήμου Λαρισαίων ότι έχουν 4 τέκνα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν είναι υπαρκτά αλλά είναι ψευδώς δηλωμένα, με απώτερο σκοπό οι δράστες να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω των λαμβανόμενων επιδομάτων πολυτεκνίας. Καθώς με βάση έγγραφο του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων το ανδρόγυνο των Ρομά, την περίοδο από το 1998 έως το 2012, απέσπασε επιδόματα ύψους 24.657,44 ευρώ. (Πώς θα τα πάρει πίσω το Ελληνικό Δημόσιο αυτά;)

Οι δύο δράστες έχοντας πετύχει την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας ήταν εύκολο στη συνέχεια να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα στον Δήμο Λαρισαίων, με βάση απόφαση (από το 1998) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, ότι ως ζευγάρι έχουν τέσσερα -ανύπαρκτα στην πραγματικότητα– κορίτσια, τα οποία φέρονται να γεννήθηκαν, το πρώτο στις 6/01/1990, το δεύτερο στις 25/03/1991, το τρίτο στις 15/08/1992 και το τέταρτο στις 05/01/1994. Κάθε χρόνο δηλαδή, με εξαίρεση το 1993 η υποτιθέμενη μητέρα γεννούσε από ένα παιδί.
ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και για τα τέσσερα κορίτσια έχουν εκδοθεί δελτία αστυνομικής ταυτότητας ως εξής:

Στις 26/01/2011 μια 28χρονη τότε Αλβανίδα υπήκοος συστήθηκε στο ΑΤ Τυρνάβου ως Ρομά με ψεύτικα στοιχεία – ως το πρώτο κορίτσι της οικογένειας – και εξέδωσε αστυνομική ταυτότητα, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε στην Έδεσσα.

Στις 16/02/2011 μια 27χρονη Ρομά από τα Τρίκαλα παρουσιάσθηκε στο ΑΤ Τυρνάβου και συστήθηκε με τα ψεύτικα του δεύτερου κοριτσιού επιτυγχάνοντας επίσης την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.
 
Στις 29/08/2019 στο ΑΤ Τυρνάβου, προσήλθε ξανά η 27χρονη δράστιδα και παρουσιαζόμενη με τα ψεύτικα στοιχεία του δεύτερου κοριτσιού ζήτησε να εκδοθεί νέα ταυτότητα επειδή... έχασε την αρχική. Μόνο που συνελήφθη τελικά καθώς το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου την αναζητούσε ήδη με αφορμή τις προηγούμενες απάτες με τις ταυτότητες.

Σημειώνεται πως στις 29/07/2011, προσήλθε στο ΑΤ Τυρνάβου μια 30χρονη Ρομά από τα Τρίκαλα – αδελφή στην πραγματικότητα της 27χρονης δράστιδας – και εμφανίστηκε με τα στοιχεία του τρίτου κοριτσιού πετυχαίνοντας επίσης την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας. Η 30χρονη δράστιδα αναζητήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων για να δώσει εξηγήσεις, αλλά διαπιστώθηκε ότι εργάζεται στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί τέλος ότι για το τέταρτο (ανύπαρκτο) κορίτσι της οικογένειας των δραστών – που υποτίθεται γεννήθηκε το 1994 - από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι το 2014 εξέδωσε ταυτότητα από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, λόγω... απώλειας της ταυτότητας που εξέδωσε το 2013 από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχουν εξακριβωθεί τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς της.

Πηγή: eleftheria.gr


Δείτε ακόμη:

Οι γύφτοι των Βαλκανίων έρχονται στην Ελλάδα...

Μερικά από τα επιδόματα των "καημένων" των γύφτων

Γύφτικα σκεπάρνια ~ Ελληνικά επιδόματα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου